logo

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Günü yazılı mesajlarla kutlanıyor.

Siyasiler, kamu yöneticileri ve STK temsilcileri, öğretmenlik mesleğinin anlam önemine yazılı mesajlarla dikkat çekerek öğretmenleri kutluyorlar.

Yayın kuruluşumuza ulaşan öğretmenler günü mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU :

En değerli varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz, onlara doğruyu, yanlışı, iyiyi, güzeli gösteren, öğreten, ülkemizin dört bir köşesinde büyük bir azim ve özveriyle görev yapan değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyorum.

Dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi olan öğretmenlik, sabır, sevgi, hoşgörü ve fedakârlık isteyen saygın ve onurlu bir meslektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK: “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.” sözüyle öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerimizin önemine işaret etmiş, çocuklarımızın geleceğine yön veren, şekillendiren kıymetli öğretmenlerimize de büyük ve önemli görevler yüklemiştir.

Yaşantımızda saygın bir yeri olan, sevgi ve şefkat dolu yaklaşımlarıyla yavrularımızın yolunu aydınlatan, bilgi ve beceri ile donatan değerli öğretmenlerimiz büyük ve güçlü Türkiye yolunda görevlerini her zaman büyük bir sorumluluk bilinciyle ve azimle yerine getirmektedirler.

Toplumun gerçek mimarı olan öğretmenlerimizin eğitici öğretici kimlikleri ile yaratacağı nesiller büyük devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak, ülkesini, devletini, milletini seven, milli manevi değerlere bağlı, bilim ve teknolojiyi önceleyen, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, sorumluluk sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde devletimiz, hedeflerine kararlı ve emin adımlarla ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; sevgili çocuklarımızın ülkesine, milletine, insanlığa faydalı bireyler olmaları için özveri ile fedakârca görev yapan, onların her yönden gelişimine büyük katkı sağlayan, eğitimin baş mimarı vazgeçilmezleri, eli öpülesi öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyor başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı huzurlu mutlu bir yaşam, halen görevde olan öğretmenlerimize bu ulvi görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ SAFFET BOZKURT :

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, saygıdeğer olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Zira öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir. Öğretmen, öğrettiğinden ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir. Öğretmenlik, bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.

Yurdumuzun her köşesinde fedakârca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle, başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini çok büyük bir hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, emekli olmuş öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz eder, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.


GMİS YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAKAN YEŞİL :

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.

Sevgiyle, şefkatle, emekle bu kutsal görevi yerine getiren, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun”.


ZBEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. İ.HAKKI ÖZÖLÇER:

“24 Kasım Öğretmenler Günü’nü coşku ve gurur içinde kutlarken, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Büyük Önderimizin eğitime verdiği önemi bir kez daha hatırlıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak, eğitimi ülkenin kalkınması ve çağdaşlaşması için vazgeçilmez bir unsur olarak görmüştür. ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözüyle öğretmenleri toplumun en değerli unsuru olarak belirtmiş, onlara büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bugün, bu sorumluluğu taşıyan siz değerli öğretmenlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aydınlık yarınlara ışık tutan öncüler olarak önemli bir görevi üstlenmiş bulunmaktasınız.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, bilgiyle donanmış, vatanına ve milletine sadakatle bağlı bireyler yetiştirmek için çalışmaktan gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  Şehit öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.”


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI ALİ KOCAMANOĞLU :

Yıllar süren istiklal mücadelesinin ve cephe zaferlerinin ardından, aziz cumhuriyetin ilanını takip eden yıllarla birlikte çağdaş toplumlar seviyesine ulaşma ülküsünü izleyen milletimiz için önemli bir günü yaşıyoruz.
Yüz yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek sorumluluğunu omuzlarında taşıyacak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi, bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle hatırlayacağız.
Bir cumhurbaşkanı olarak, milletine yepyeni bir alfabe, geçmişinden kopmayan bir anadili, sanatından ve bilimden uzaklaşmayan bir toplum bırakmak adına gerektiğinde kara tahta başında, gerektiğinde kürsülerde bu eğitim seferberliğinin öncülüğünü yapan Başöğretmen Atatürk’ü de rahmet, saygı ve özlemle anıyoruz.
Cumhuriyetimizi, bilim ve teknolojik gelişmeler ışığında, yetiştirdikleri nesillerle birlikte geleceğe taşıyan Atatürk öğretmenleri, hepimizin baş tacıdır. Geçmişin en kıymetli mimarları olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin de kuşkusuz en sağlam ve sarsılmaz teminatıdır.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun!


CHP KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI MUHİTTİN DİKMEN

“Her şey, belki de bir kara tahtanın başında başladı.
Bir başöğretmenin; cephelerden cephelere sürüklenmiş bir millete cumhuriyetini armağan ettikten sonra onu çağdaş uygarlıklar seviyesine yükseltmek için başlattığı uzun bir serüven.
O serüvenin bugün geldiği nokta, yüzüncü yaşını tamamlamış, geçmişinden güç alarak geleceğe uzanan bir gençliğin ve onların öğretmenlerinin omuzlarında yükselen Türkiye Cumhuriyeti’dir. Cumhuriyet’in gelecekteki neferlerini yetiştiren ve yetiştirmeye devam edecek olan öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi yarınlarda da en büyük ilhamı başöğretmenlerinden alacaktır.
Bizi biz yapan; yüreklerimizi vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi ile nakış nakış işleyen öğretmenlerimizi sevgiyle selamlıyor,; Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere hayatını kaybetmiş öğretmenlerimizi ise şükranla yad ediyorum.”


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:

Değerli Öğretmenlerimiz,
Eğitim, toplumların gelişiminde en temel, en etkili araçtır. Bu önemli görevi üstlenen öğretmenler, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.
Sizler, her bir öğrencinin hayatında iz bırakan, toplumumuzun geleceğine yön veren kılavuzlarsınız. Bilgiye açılan kapıları aralayarak genç zihinlere ışık tutuyor, nitelikli bireyler olmaları için onları aydınlık yarınlara hazırlıyorsunuz. Her biriniz, öğrencilerinizin hayal gücünü canlandırıyor, onlara yeni ufuklar açıyorsunuz. Öğrencilerinizin hayatında, sadece ders veren değil, aynı zamanda rehberlik eden, sevgiyle sarılan birer rehber olarak yer alıyorsunuz.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmaları, milli kültür ve tarihimize bağlı, evrensel değerlere açık, aklı hür vicdanı hür kişiler olarak yetişmeleri için bin bir fedakârlıkla çalışan siz değerli öğretmenlerimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyor, gösterdiğiniz çaba ve özveri için teşekkür ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli olan ve görevinin başında bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL:

Ülkemizin çağdaşlaşma ve aydınlanma mücadelesine yön veren, Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan aydın öğretmenlerimiz var!

Öğretmen bir ailenin ferdi olarak biliyorum ki, yeni nesil fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenlerimizin eseridir!

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, eğitimden güç alıp bilimin ışığında yeni nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.



Paylaşın:
258 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ