logo

TURİST REHBERİ ADAYLARI MADEN OCAĞINDA…

  • ZBEÜ Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Batı Karadeniz’de Turizm Rehberliği dersi kapsamında Zonguldak eğitim –uygulama gezisi gerçekleştirdi. Gezi ile Türkiye’de ilk defa bir turist rehberliği bölümü öğrencileri maden eğitim ocağı içerisinde gezi gerçekleştirmiş oldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Dr. Öğretim Üyesi Nalan Albuz yönetiminde aldıkları Batı Karadeniz’de Turizm Rehberliği dersi kapsamında Zonguldak eğitim –uygulama gezisi gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK!

Edinilen bilgiye göre ; 4 Kasım’da gerçekleştirilen ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Fahri Çakmak’ın da katılım sağladığı gezide; Zonguldak Maden Müzesi, Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi ve Gökgöl Mağarası gezileri gerçekleştirildi.

Gezinin Zonguldak Maden Müzesi ve Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi kısımlarında maden mühendisi, tarih araştırmacısı ve yazar Ekrem Murat Zaman rehberliğinde yapıldı. Bu gezide ayrıca Türkiye’de ilk defa bir turist rehberliği bölümü öğrencileri maden eğitim ocağı içerisinde gezi gerçekleştirmiş oldu.

Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri böylece teorik olarak inceledikleri Zonguldak tarihi tarihi, kömür ve kömür işletmelerinin tarihi, madencilik mesleği – zorlukları, kömürün Zonguldak iline katkıları gibi konularda uygulamalı ve pratiğe dönük eğitim almış oldular.

Paylaşın:
723 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ