logo

TURİZM PANELİ

Turizm denilince Haber Hayat Ekibi için adeta akan sular durur! İşi gücü bırakır, oraya koşarız.Tıpkı geçen hafta yaptığımız gibi.

Henüz bir yıllık olan BEÜ Ereğli Turizm Fakültesi’nde ‘Turizm Pazarlamasında Yeni Nesil Uygulamalar’ konulu paneli vardı. Sağ olsun Dr. Öğretim Üyesi Tolga Fahri Çakmak Hocamızın sayesinde öğrendik. Aynı gün burnumuzun dibinde başka etkinlikler olduğu halde fakültedeki paneli izlemeyi tercih ettik.

İyi de etmişiz.

Zira; bölgesel ekonomi gazetesi olarak, Dekan Büyükgüzel‘den “Turizmde farkındalık oluşturmalıyız” cümlelerini işittik ve konunun uzmanı Muhammet Cüntay‘ın ağzından  “Zonguldak’ın kurtuluş reçetesinin birinci sırasında turizm vardır. Bunun için öncelikle yöneticileri ve halkı inandırmak gerekir. Ardından özel sektör elini taşın altına koyacaktır.”sözlerini duymak bizi ziyadesi ile memnun etti. Aslen Zonguldaklı olan Cüntay, kendisi için belki sıradan ama bölgemiz için (istihdam, ekonomik durgunluk vs. sorunlarının çözümüne de yönelik)aslında sıra dışı konuştu… 

Evet, sonuna kadar takip edip özetle haberleştirdiğimiz panelin detayları sürmanşetten “İLK SIRADA TURİZM VAR” başlığı ile girdiğimiz haberimizde var.

Ben burada,öteden beri peşinde olduğumuz “Ereğli’de Turizm neden olmasın?” konusunun işlenmesinden duyduğum memnuniyet kadar, toplantının dar kapsamda kalmasından duyduğum rahatsızlığı da dile getirmeye çalışacağım.

Panel her ne kadar “öğrenci-uzman buluşması” teması ile yapılsa da, bölge dinamiklerinin de konunun içine çekilmesini beklerdik. Üniversitelerinin bulundukları bölgelere katma değer sağlamaları bu vesilelerle olur zaten.

Elbette öğrenci arkadaşlarımızla sektördeki profesyonellerin buluşması her türlü takdirin ötesindedir.

Evet,kutlarız ama yetmez!..

İtiraz, beklenti ve önerilerimi sıralıyorum:

  • Bu panel bir ilk olduğu için test yayını olarak kabul edelim ama bir dahakine (ki turizm işletmecisi Cüntay, belli aralıklarla benzer toplantıların düzenleneceğini söyledi) daha büyük bir toplantı salonunda yapılmalı.
  • Öğrenci ve akademisyenler başta olmak üzere, kesinlikle yerel yönetimden, kamu, siyaset ve STKyetkililerinden, sektör temsilcilerinden ve basından daha fazla katılımcı davet edilmeli.
  • Oturum başlıklarından birisi de “yerel turizm” olmalı ve bu sunum görsellerle  zenginleştirilmeli. Ayrıca Turizm Meslek Lisesi öğrencilerini de aramızda görmek isteriz.
  • Son önerim: Tarih araştırmacısı, turizm konusundaki hassasiyeti ve bilgisi ile bilinen yazarımız Dr. Can Canver‘le bir grup istekli öğrenciyi ve akademisyeni buluşturalım. Yerel turizm değerlerimizi gezdirelim ve o gruptan birisi de bu toplantılardan birinde konuşmacı olsun.

Tüm bunlara eklemeler veya çıkarmalar olabilir. Belki de Nisan ayında kutlanacak Turizm Haftası’na da bir etkinlik sıkıştırılabilir. Ben bunu bilemem ama bildiğim bir şey var ki; söyleye söyleye dilimizde tüy bitse, kalemimizde mürekkep kurusa da sormaya devam edeceğiz:

Kdz. Ereğli’de turizm de neden olmasın ?

Çuvaldız kendimize notu:Ah, birde turizm ve denizcilik fakültelerini yeni kampüsümüze taşısak da orada konuşsak ya tüm bunları; ne iyi olur değil mi?…

Paylaşın:
1066 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ