logo

TURİZMDE YENİ ARAYIŞLAR ZİRVESİNDE ‘GELECEK’ KONUŞULDU

İstanbul’da gerçekleştirilen “Turizmde Yeni Arayışlar Zirvesi” sektör temsilcileri ile turizme önem veren yöneticilerin buluşma ve sektörün geleceğinin ele alındığı platformu oldu.

Merkezi İstanbul’da bulunan Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Turizm Araştırma Geliştirme Platformu’nun (TU-AR) turizm sektörü ile ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu anlamda Turizm Araştırma ve Geliştirme Platformu’nun (TU-AR) ve ÇEVDODER gibi çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği “Turizmde Yeni Arayışlar Zirvesi” – 2 / İnovatif Adımlar, Kadın Girişimciliği ve Markalaşma” zirvesi Gayrettepe’deki Dedeman İstanbul Hotel’de yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Turizmin geleceği ele alındı

Zirvenin açılış konuşmasını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, YAPDER Başkanı Celal Toprak, THEPROECO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Demir ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler yaptı. Zirvede Beyza Toksoy, Dilruba Özcan Hocaoğlu, Kenan Yavuz, Murat Cahit Cıngı, Sevda Yılgaz, Seda Güler, Ayça Bilgin Beslen, Nur Undey, Deniz Tüfekçi, Emine Çelik, Gaye Donay ve Ramazan Becer gibi önemli isimlerde söz aldı. Turizm sektörünün tüm bileşenlerinin bir araya geldiği zirvede turizmin geleceği tartışıldı, turizmde yeni arayışlar, kadın girişimciliği, dijitalleşme, inovatif adımlar ve markalaşma konuları detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.

Toprak ve Özlü kalkınmada turizmin önemine dikkat çekti

Toprak konuşmasında “Turizm sektörü ayakta durmak için çeşitli çalışmalara imza attı. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Ve vermeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Düzce’de gerçekleştirilen kongrede de ilginç fikirler ortaya çıktı. TU-AR, Ekonomi Gazetecileri, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu olarak bu fikirlerin toparlanması açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkenin refahının yukarıya çıkması noktasında kendi işlerimizin yanı sıra yapılması gerekenlerin çalışması içerisindeyiz.” dedi. Özlü ise “Tüm kentler turizm yarışına girmeye başladılar. Düzce’de mutfak Sanatları Merkezi’ni hayata geçirerek herkesin merakına sunduk. Aynı zamanda isteyen herkese uygulama eğitimleri de veriyoruz. Endüstri 5.0’ın tartışıldığı son yıllarda artık turizmde inovasyonunda tüm platformlarda konuşulmasının zamanının geldiğini düşünüyorum. Turizm alanındaki iş gücünü de mevsimlikten çıkartıp çok daha eğitimli teknoloji kullanabilen vizyonla donatmalıyız. Aynı zamanda girişimcilere de destekler vermeliyiz. Turizm sektörünün paydaşlarının turizm inovasyon merkezleri kurmaları için destek verelim” dedi. Özlü, konuşmasının sonunda bir sonraki zirveye ev sahipliği yapmaktan da mutluluk duyacağımızı belirtti.

Turizmde Destinasyonun Markalaşmaya Katkısı

Açılış konuşmalarının ardından birinci oturuma geçildi. Turizmde Destinasyonun Markalaşmaya Katkısı adlı panelin moderatörlüğünü Beyza Toksoy yaparken, Randa Medya/Karma Türkiye Kurucu Ortağı Dilruba Özcan Hocaoğlu, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz ve Bentour İstanbul Destinasyon Yönetmeni, Turizm Marka ve Yönetim Danışmanı Sevda Yılgaz konuşmacı olarak katıldı.  

Turizmde Yeni Arayışlar ve Kış Turizmi ve Alternatif Turizm Adımları

İkinci oturumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, ilde yapılan çalışmaları özetledi. Zirvenin ikinci oturumu ise Turizmde Yeni Arayışlar ve Kış Turizmi ve Alternatif Turizm Adımları oldu. Seda Güler’in moderatörlüğündeki panele Kastamonu Kadın Derneği Genel Başkanı Emine Çelik, Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Wyndham Hotels & Resorts EMEA Türkiye Bölge Direktörü Ayça Bilgin Beslen ve Doç. Dr. Nur Ündey konuşmacı olarak katıldı.  

Turizmde İnovatif Adımlar, Kadın Girişimciliği ve Dijitalleşme

Zirvenin son oturumu ise Turizmde İnovatif Adımlar, Kadın Girişimciliği ve Dijitalleşme başlığı ile düzenlendi. Gülcan Tuğ’un moderatörlüğündeki oturuma Seven Tur Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tüfekçi, Maji Sanat Galerisi Sahibi Gaye Donay ve Holimax Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer panelist olarak katıldı.

 Oturumların ardından zirvede sektörün önemli isimlerine vefa ve başarı ödülleri takdim edildi. 

Paylaşın:
451 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ