logo

“TÜRK DİLİNİN KORUNUP GELİŞTİRİLMESİ HERKESİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 26 Eylül Türk Dil Bayramı’nın 88.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Dil, bir milletin kültür birliğini sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Ulusal kimliğimizin temeli olan Türk dilinin korunup geliştirilmesi herkesin ortak sorumluluğudur” diyen CHP’li Demirtaş şunları ifade etti;

 “Türk Dil Kurumu, Türk Dili Tetkik Cemiyeti adıyla 12 Temmuz 1932’de Atatürk’ün talimatıyla kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımı ile 1932 yılında düzenlenen 1.Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül de Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Büyük Önder Atatürk, Türkçe’ye verdiği önemi ‘Türk dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir’ sözü ile vurgulamış ve Türk dilinin doğru bir şekilde kullanılması, korunup geliştirilmesi için Türk Dil Kurumu’nu kurmuştur.

Dilimiz bizi bir arada tutan ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan unsurların başında yer almaktadır. Ülkenin kültür birliğini sağlayan milli karakter ve kimliğinin temelini oluşturan, o toplumun dilidir. Bu nedenle Türkçemizin doğru biçimde kullanılması, tarihimizi ve kültürümüzü bünyesinde barındıran dilimizin korunması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Dil Bayramı’nın 88’inci yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkçemize emek veren ve katkı sunan herkese şükran ve saygılarımı sunuyorum”

Paylaşın:
538 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ