logo

TÜRK DÜNYASI SİNEMACILAR BİRLİĞİ KURULDU

  • Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Kuruluş çalışmaları Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te tamamlanarak kuruluş belgesi imzalandı.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Türk Dünyası Film Haftaları ve Türk Dünyası Sinemacılar Çalıştaylarında alınan tavsiye kararları neticesinde önce Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı kuruldu ve şimdi de Bir platform ve Sivil İnisiyatif olarak faaliyette bulunan Türk Dünyası Sinemacılar Birliği resmi olarak kuruldu.

Birliğin kuruluşu ile ilgili yazılı açıklama yapan Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Başkanı Erdoğan Erdoğdu, özetle şu ifadeleri kullandı:

Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Kuruluş Protokolü Kırgızistan Kültür Bakanlığı binasında katılımcı ülkelerin Sinemacılar Birliği Başkanları ve temsilcileri tarafından imzalandı.

Kırgızistan Sinemacılar Birliği Başkan Kulmendeyev Taalaybek Akjoltoyeviç ev sahipliğinde, Kazakistan Sinemacılar Birliği Başkan Tursunov Yermek Karimjanoviç’i temsilen Kanat Torebay, Azerbaycan Sinemacılar Birliği Başkanı Balayev Rasim Ahmedoğlu, Azerbaycan II. Sinemacılar Birliği Başkanı Mamedova Şafiga Gaşimovna, Özbekistan Sinemacılar Birliği Başkanı Matçanov Matyakub Sadullaeviç, Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Başkanı Erdoğan Erdoğdu tarafından imzalandı.

Daha sonra Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Kurucuları, Kırgızistan Kültür Bakanlığında, Kırgızistan Kültür Bakan Yardımcısı tarafından kabul edildiler. Kırgızistan Sinema Genel Müdürünün de hazır bulunduğu bir toplantıda Kırgızistan Kültür Bakan Yardımcısı tarafından hediyeler takdim edildi.

BİLGİ NOTU :

Birliğin Amacı: Birliğin amacı, gönüllü üyeliğe dayalı ve Türk Dünyasının Sinemacı meslek birliklerinin arasındaki uluslararası ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan, Birlik üyelerinin mesleki dahil ortak çıkarlarını temsil etmek ve korumak için oluşturulmuş, tüzel kişiliklerden oluşan bir Birlik olarak, uluslararası düzeyde çeşitli sinemacı uzmanlara professionel gelişimini teşvik etmek.

Birliğin görevleri: Devlet makamlarıyla işbirliğinin geliştirilmesi; sinemacılar(meslek) birliklerinin geliştirilmesi; sinemacılar(meslek) birliklerinin ve üyelerinin çıkarlarını temsil etmek ve korumak; Birlik üyelerine yasal, bilgi ve diğer hizmetlerin sağlanması; Birlik üyelerinin faaliyetlerinin koordinasyonu; sinemacılar(meslek) birlikleri için gerekli prodüksiyon ve sosyal altyapının oluşturulmasında hizmet verilmesi; faaliyetlerin kapsamının genişletilmesi ve geliştirilmesi için mümkün olan her türlü yardım ve ayrıca faaliyetleri Birliğin amaç ve hedefleriyle tutarlı olan kamu ve diğer kuruluşlara destek; ortak yatırım ve diğer amaçlar için üyelerin maddi ve mali kaynaklarının bir kısmının yoğunlaşması; üyelerin tüm faaliyet alanları hakkında bilgi içeren veritabanlarının oluşturulması; belirlenen hedeflere ulaşmak için gerekli diğer görevleri yerine getirmek. Organizasyonun süresi sınırsızdır.

….

Paylaşın:
224 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ