logo

“TÜRK GENÇLİĞİ ATASININ EMANETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”


İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Op.Dr.Evrim Balbaloğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yazılı bir mesajla kutladı.

Mesajında, “Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emaneti Cumhuriyet’e sahip çıkacak,” diyen Balbaloğlu şu görüşlere yer verdi:

Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir.

Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emaneti Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi şüphesiz yerine getirecektir. Buna yürekten inanıyorum.

Birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, Türk Gençliği ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır:
“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir”

Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız. Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi, saygı ve coşkuyla kutluyorum.

Paylaşın:
581 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ