logo

“TÜRKİYE SİYASETİNDEKİ BÜTÜN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

  • TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kdz. Ereğli’de yaptığı konuşmada “Doğruyu söyleyen, haklıyı savunan insan bu ülkede yalnız kalmaz. Biz bu ülkenin yurttaşına güveniyoruz. Biz Ereğlililere, Zonguldaklılara güveniyoruz. Bu seçimlerden Türkiye’nin işçi sınıfı, emekliler, gençler yükselerek çıkacak ve siyasetteki bütün dengeleri hep beraber değiştireceğiz.” diye konuştu.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Kdz. Ereğli parti binası açılışına katılarak halka hitap etti. Baş, TİP İlçe Belediye Başkan Adayının Cihangir Amca olduğunu açıkladı. Açılış törenine Erkan Baş’la aynı dönemde Milletvekilliği yapan ve dostluğu bulunduğunu belirten CHP 26-27. dönem Milletvekili Ünal Demirtaş’ta davetli katıldı.

YURTTAŞLARIMIZA GÜVENİYORUZ

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen oldukça fazla katılımcıyı görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Genel Başkan Baş, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine dikkat çekti. Baş, konuşmasında iktidar ve muhalefet partilerini eleştirerek “bizi yalnız ve çaresiz bırakıp istediklerini yapabilecekleri bir iklim yaratmaya çalışıyorlar. İşte Türkiye İşçi Partisi ve örgütleri bunun için var.” dedi. İşçi, emekçi ve kadın haklarının savunuculuğunu yapma devam edeceklerinin mesajını veren Baş, “Doğruyu söyleyen, haklıyı savunan insan bu ülkede yalnız kalmaz. Biz bu ülkenin yurttaşına güveniyoruz. Biz Ereğlililere Zonguldaklılara güveniyoruz. Bu seçimlerden Türkiye’nin işçi sınıfı, emekliler gençler yükselerek çıkacak ve siyasetteki bütün dengeleri hep beraber değiştireceğiz.” diye konuşarak Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca’yı takdim etti. Erdemir emeklisi, ilçede kültür-sanat ve stk camiasının yakından tanıdığı ve sevilen bir isim olarak Cihangir Amca’nın ismi alkışlara karşılık buldu.

“EREĞLİ SEÇMENİ ÖZGÜRLEŞTİ”

Amca’da konuşmasında, aday olarak adının duyurulmasından itibaren çok şeyin değiştiğini savunarak, “Yani Ereğli seçmeni özgürleşti. Çünkü sandığa gitmek istemiyorlardı bizim Türkiye İşçi Partisinin adayı olacağımızı söyledikten sonra hepsi kararlarını değiştirdiler ve özgür bir şekilde mutlu bir şekilde sandık başına gideceklerini söylediler.” dedi.

CİHANGİR AMCA, MECLİS LİSTESİNE GÜVENİYOR

Ereğli’nin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini açıklayan Amca, “Türkiye İşçi Partisi olarak seçimlere gerçekten çok iyi hazırlanıyoruz. Belediye meclis üyesi adaylarımızı gördüğünüzde sizde bu farkı göreceksiniz. İşçilerden, emekçilerden, bilim insanlarından oluşturduğumuz kadın kotası yüksek bir meclis üyesi listesiyle giriyoruz ve bunu kazanacağız.” diye konuştu ve ekledi: “birlikte savaşacağız birlikte kazanacağız birlikte başaracağız arkadaşla. Bu yolda kendimizi yalnız hissetmiyoruz hep birlikte kazanacağız Ereğli’ye huzuru, mutluluğu, dürüstlüğü getireceğiz söz veriyoruz…” dedi.

Konuşmaların ardından TİP parti binası açılışı yapıldı, bina gezildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

Erkan Baş ve heyeti, Zonguldak programına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Paylaşın:
464 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ