logo

“TÜRKİYE’NİN GERÇEK EFENDİSİ ÜRETİCİ ÇİFTÇİLERİMİZDİR”

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü yazılı bir mesajla kutlatarak, “Türkiye’nin gerçek efendisi üretici olan çiftçilerimizdir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü yazılı bir mesajla kutladı.

Açıklamasında çiftçilerin ihmal edildiği gerekçesi ile hükümetin pandemi dönemi politikalarını eleştiren Ertuğrul, çiftçiler seslenerek “1 Yılı aşkın devam eden pandemi sürecinde iktidar tarafından tam anlamı ile unutuldunuz. Pandemi öncesi uzun yıllardır verilen desteklerin dışında hiçbir ek destek paketinin içinde yer almadınız. Borçlarınızla – icra dosyaları ile boğuştunuz. Çok zorluklar yaşadınız. Tüm bunlara rağmen fedakarca üretmeye devam ettiniz. Ancak bu seferde pandemi sürecinin iyi yönetilememesi sonucu gelen kapanmalarla ürününüzü satacak muhatap bulamadınız. Ürün elinizde kaldı yada yok fiyatına satmak zorunda kaldınız. Bu şekilde nereye kadar dayanabilirsiniz bilen yok.. Karar mercilerinin umurunda da değil.. İktidar patates dağıtımı gibi şova yönelik göstermelik uygulamalarla göz boyamaya devam ediyor.” dedi.

“BAŞTA FINDIK ÜRETİCİLERİ OLMAK ÜZERE; ÇİFTÇİLERE SÖZÜMÜZ OLSUN”

Tarım politikalarının bu şekilde devam ettiği takdirde ileriki yıllarda gıdada tamamen dışa bağımlı hale gelineceğini savunan Ertuğrul, açıklamasına şöyle devam etti:
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde ifade ettiği gibi “Cumhuriyet’in kuruluşunda, kalkınmanın temeli olan tarımın bu noktada olmasını kabullenemiyoruz’.
Başta bölgemizde ağırlıklı olarak bulunan fındık üreticilerimiz olmak üzere bütün çiftçilerimize sözümüz olsun. CHP iktidarında çiftçilerimiz alın terinin karşılığını alacak ve hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Yeniden diyoruz ki Türkiye’nin gerçek efendisi üretici olan çiftçilerimizdir.”
Ülkemizde tarımın ve çiftçilerimizin içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde ortada kutlanacak bir gün olmamakla birlikte bütün bunların tersine çevrileceği herşeyin daha güzel olacağı günlerin yakın olduğu düşüncesi ile ;
Açlığın, kıtlığın olmadığı, ucuz ve güvenli gıdaya herkesin rahatça ulaşabileceği bir dünyada üreticilerimizle ve tüketicilerimizle birlikte tüm yurttaşlarımızın sağlıklı bir çevrede refah içerisinde mutlu yaşamasını dileyerek Tüm çiftçilerimizin “14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ” nü kutluyoruz. Ürününüz bereketli, kazancınız bol olsun..

Paylaşın:
521 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ