logo

TÜRKÜ HARMANI GÖNÜLLERİ FETHETTİ!

  • Kdz. Ereğli Turkuaz Sanat Topluluğu’nun Türkü Harmanı Konseri gönülleri fethetti. 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Şef Cihangir Bilgin Yönetiminde 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Turkuaz Sanat Topluluğu sanatçıları tarafından ‘Türkü Harmanı’ temalı Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

POSBIYIK ÇİFTİ KONSERİ SONUNA KADAR İZLEDİ

3 Haziran Cumartesi gecesi Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Dündar Güçeri Gösteri Salonunda düzenlenen konseri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık-eşi Neriman Posbıyık, ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Kent Konseyi Başkanı Osman Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hikmet Uzuner ve kalabalık bir topluluk izledi.

DEPREMZEDELER ANISINA…

Sunuculuğunu Ramazan Tozman’n üstlendiği 2 bölümden oluşan konserin başlangıcı, sahneye davet edilen Şef Cihangir Bilgin’in 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlerin anısına ışıkların kapatılıp ney üflemesi ile hüzünlü anlar yaşattı.    

Konserin birinci bölümü, sözleri Şair Abdurrahim Karakoç’a, müziği Cihangir Bilgin’e ait olan ‘Anadolu Bahar’  adlı eserle başladı. Koro ve solu türkülerin seslendirildiği ilk bölüm ‘Kağızman’a ısmarladım Nargile’ türküsü ile sonlandı.

NAZIM HİKMET ANILDI

Verilen aranın ardından Türkü Harmanı konserinin 2. Bölümü ölümünün 60. yılında Şair Nazım Hikmet’in bir şiirle anılması ile başladı.

POSBIYIK ŞOV!

Ardından sahneye davet edilen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘A benim söm söm yârim’ yöresel türküsünden küçük bir bölüm okuyarak alkışlandı. Desteklerinden dolayı Şef Cihangir Bilgin tarafından çiçek takdim edilen Başkan Posbıyık, uzun bir konuşma ile belediye faaliyetlerini anlattı ve devamında topluluk sanatçılarını kutladı. Ereğli Belediyesi olarak sanata ve kültüre her zaman destek olduklarını söyleyen Başkan Posbıyık, gösteri salonunun yenilenmiş hali ile ilk defa yerel sanatçılara açıldığını açıkladı ve çiçeği “en büyük yardımcım, beni ben yapan eşim” ifadeleri ile alkışlar eşliğinde eşi Neriman Posbıyık’a takdim etti.

FİNALDE SANATÇILAR VE SALON COŞTU!

Koro ve solo türkülerle devam eden konserde hareketli türkülere eşlik eden izleyiciler salonda halay çekerek alkışlandılar. Beğeni ile izlenen konser, Ege yöresinin hareketli türkülerinin potpuri şeklinde seslendirilmesi ve sahneye son olarak çıkan Binnur Karakuş Gönüllü’nün ‘Bağa girdim bağ budanmış’ türküsü ile izleyenleri coşturması ile son buldu. 

Yaklaşık 2,5 saat süren program sonunda, protokol ve izleyiciler sahneye davet edilerek toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Şef Cihangir Bilgin ve sanatçılar kutlamaları kabul ederken, başarılı bir konseri daha sonlandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıkları gözlendi.

Paylaşın:
876 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ