logo

TURKUAZ’DAN MEMLEKET HAVALARI

Kdz. Ereğli Turkuaz Sanat Topluluğu, ‘Memleket Havaları’ temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenledi.

Kdz. Ereğli Turkuaz Sanat Topluluğu, ‘Memleket Havaları’ temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenledi. 7 Aralık Cumartesi gecesi Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen konserde Turkuaz Kurucusu ve topluluk şefi Cihangir Bilgin, konseri buğday emekçilerine adadığını söyledi.

ŞEF CİHANGİR BİLGİN YÖNETİMİNDE…

35 solist ve 7 enstrüman sanatçısının sahne aldığı konser, Neşet Ertaş’ın Cahildim Dünyanın Rengine Kandım türküsü ile başladı. 2 bölümden oluşan konserde Şef Cihangir Bilgin’in sunumları ile Anadolu’nun dört bir yanından yaklaşık 30 türkü, solo sanatçıları ve koro tarafından seslendirildi. Salonu dolduran davetliler Türkülere zaman zaman eşlik edip sanatçıları alkışladılar.

DESTEKÇİLERE ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Konser arasında destekçileri sahneye davet eden Cihangir Bilgin, Mustafa Dedekargınoğlu, İrfan Kılıçarslan ve Anadolu OSGB temsilcisine, Turkuaz Sanat Topluluğu adına Mehmet Ali Karanfil tarafından çiçek takdim edildi. İş Adamı Dedekargınoğlu, çiçeğini jest yaparak çok beğenilen genç misafir sanatçı Evin Bal’a sunarak alkış aldı.

ERDEMİR’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Türkülerle devam eden konser sonlarına doğru Cihangir Bilgin kısa bir konuşma yaparak Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın davetli olmalarına rağmen katılmamalarına üzüldüğünü söyledi.  Bilgin ayrıca, konserde emeği geçenlere tek tek teşekkür ettikten sonra Erdemir’e de sanat ve kültüre duyarlılığı nedeni ile özel olarak teşekkür edip, “önceki yıllarda alamadık ama bu sene salonu bize yıl boyunca tahsis ettiler. Ticari olmayan sanat-kültürel faaliyetlerine tahsis etmeye devam edeceklerini söylediler.” Dedi. Konserde Kafkas türküsü söyleyen sanatçıya salondan zarif dansı ile eşlik eden bayan seyirci büyük alkış aldı.

Hareketli parçalarla hızlanan konser sonunda toplu fotoğraf çektirildi, seyircilerle birlikte halay çekildi. 

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1971 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ