logo

TURKUAZ’DAN “ÖZGÜN ROCK VE TÜRKÜ” ZİYAFETİ

Kdz. Ereğli’de Turkuaz Sanat Toplululuğu’nun düzenlediği İz Bırakanlar konserinde seyirciler, adeta Özgün Rock ve Türkü ziyafeti izledi.

Kdz. Ereğli’de sanat yönetmenliğini Cihangir Bilgin’in yaptığı Turkuaz Sanat Toplululuğu tarafında İz Bırakanlar temalı konser düzenlendi.

6 Mart Cuma günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konsere CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul haricinde davetli olmasına rağmen protokol ilgi göstermedi. Salonda genç seyircilerin çokluğu dikkat çekti.

HER KONSERE AYRI ŞİİR

Sanat Yönetmeni Cihangir Bilgin’in yönettiği konser, Suriye’deki şehitlerimiz, madenci şehitlerimiz ve Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından Bilgin’in geleneksel olarak her konsere ayrı yazdığı şiirle başladı. Bilgin’in ozanları andığı şiirin başlığı : “İz Bırakanlara Saygı ve Minnetle” oldu.

ÖZGÜN ROCK PARÇALARI İLE BAŞLADI

Birinci bölümde özgün rock türü parçaları sanatçılar Evin Bal, Ahmet Meral, Ece Nur Kayım, Selinay Ala, Binnur Gönüllü, Mahsum Arslan, M. Ali Özer, Şenol Özçağ, M. Ali Karanfil, Esran Ünlü Bayan, Gurbet Yıldız, Mustafa Karadeniz, Hakkı Aşan, Nurdan Gebeş, Cihangir Bilgin ve Onur Sözen seslendirdiler.

2. BÖLÜM TÜRKÜ AĞIRLIKLI

Verilen kısa aranın ardından türkü ağırlıklı parçaların ağırlıklı olduğu ikinci bölüm M. Ali Özer’in Zahide Gönül Dağı türküsü ile başladı. Daha sonra sırası ile Ümran Çevik Kaya, Mustafa Karadeniz, İlknur Çoban, Evin Bal, Ersay Gönüllü, Hatice Akkurt, Şevval Arslan, Yılmaz Korkmaz, Selinay Ala, Recep Ali Temel, Zübeyde Kılıç, Şehri Ramazan, Şenay Ecer, Müesser Demir, Nurdan Gebeş-Erdinç Şener birbirinden güzel Anadolu türkülerini seslendirdiler.

SEYİRCİ COŞKU VE HÜZNE ORTAK OLDU

Seyircilerin sanatçılara alkışlarla desteklediği ve coşku veya hüzne ortak olduğu konser, koronun seslendirdiği ; Çay Elinden Öteye, Ayna Ayna Ellere ve Hayde Gidelum Hayde türkülerine seyircilerin coşkulu bir şekilde eşlik etmesi ile son buldu.

PROTOKOLE SİTEM!

Konser sonunda anlamlı bir konuşma ile sanatın birleştirici yönüne dikkat çeken ve seyircilere teşekkür eden Cihangir Bilgin, protokolün davetli olduğu halde katılmadığını serzenişle açıkladı. Bilgin, topluluğun tamamen amatör ruhla ve özveri gösterilerek bir araya geldiğini ifade ederek ekonomik bir bir beklenti içinde olmadıklarını vurguladı. 4 Nisan’da Türkü Seli temalı konserin Erdemir Kültür Merkezinde düzenleneceğini duyuran Bilgin, halk müziği sevenleri konsere davet etti.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ve tebriklerin kabulü ile son buldu.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1267 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ