logo

UĞUR MUMCU’YU SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Gazeteci Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu, karanlık güçler tarafından katledilişinin 28. yıl dönümünde saygı ve özlem ifadeleri ile anılıyor. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul ve Basın Konseyi Adına Gazeteci Ali Ayaroğlu Uğur Mumcu’yu anma amaçlı birer mesaj yayınladılar.

  • CHP’li Ertuğrul mesajından şunları kaydetti:

Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28.yıldönümündeyiz.
Uğur Mumcu, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur. Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Uğur Mumcu`nun, ülkemizin nereye doğru sürüklenmekte olduğuna yönelik tespitlerinin doğruluğu, günümüzde daha iyi görülmekte ve anlaşılmaktadır.
Karanlık işlerden, kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler tarih boyunca aydınlardan, aydınlatanlardan hep korkmuştur. Çünkü yarınlarımızı çalanlar, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğini karartanlar derin bir korku içerisindedirler. Bu korkularını karşılarında engel gördükleri güçleri, ipliklerini pazara çıkaracak insanları yok ederek yenmeye çalışırlar. Onun niçin katledildiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu gibi, hayatlarını ülkemizin bağımsızlığına adamış, Atatürkçü, ilerici, çağdaş insanlar; Şükrü Demirkürek, Onat Kutlar, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Cavit Orhan Tütengil, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Mustafa Yücel Özbilgin, Muammer Aksoy, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu, Mustafa Fehmi Kubilay ve 2 Temmuzda Madımak ’ta yanan nice aydınlarımız katledildi.
Tüm bu aydınlarımız Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olmuştur. Biz de saydığımız isimler gibi Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle, aydın kimliği, demokratik ve ilkeli yaşamı ile gençlere örnek olmayı sürdüren merhum Uğur Mumcu’yu rahmet, minnet, özlemle anıyor, anıları ve çalışmaları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Basın Konseyinin Uğur Mumcu’yu anma mesajı ise şöyle :

Türk basınında araştırmacı gazeteciliğinin usta ismi gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu, karanlık güçler tarafından katledilişinin 28’inci yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka ulaştırdı. Gerçeğin halka iletilmesinden, hakikatlerin bilinmesinden korkanlar ona kıydılar.

Uğur Mumcu gazeteci ve yazarlığının yanında, Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin ve aydınlanmanın yılmaz savunucusuydu.

Karanlık ve derinlerde çalışan odakların hedefi olan Uğur Mumcu, Ankara’da evinin önünde 24 Ocak 1993 günü otomobiline binerken hain bir elin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledildi. Aradan geçen 28 yılda ne yazık ki bu suikastın planlayıcıları, azmettiricileri, bombayı koyan tetikçileri ortaya çıkarılamadı. Bu ayıp maalesef hala devam ediyor.

Meslektaşları ve bu ülkenin aydınları olarak Uğur Mumcu’yu aramızdan koparılışının yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyor; onun araştırmacı gazeteciliğini devam ettiren genç meslektaşlarının çabalarının varlığı ile teselli buluyoruz.

Paylaşın:
679 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ