logo

ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILIYOR…

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefaının 84. yılında mesajlarla anılıyor. ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ nedeni ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve diğer kişi/kuruluşlar anma mesajı yayınladılar.

Kamu yöneticileri, siyasi parti ve stk temsilcilerinin mesajları şöyle:

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84.yılında milletçe sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz.

 Bağımsızlık ve özgürlük yolunda, milletçe büyük bir fedakârlık, cesaret ve destansı kahramanlıklarla yürütülen milli mücadelenin önderi Atatürk; milletimizin kötüye giden yazgısını değiştirmiş, tarihe yön veren, çağa damgasını vuran, tüm yaşamını aziz milletimize adayan, büyük bir Komutan ve devlet adamıdır.

Atatürk, yok edilmek istenilen bir milleti ayağa kaldırmış, milli mücadeleyi unutulmaz eşsiz zaferlerle taçlandırmış, sağlam temeller üzerinde yeni bir devlet kurarak, bizlere aydınlık ve güvenli bir gelecek armağan etmiş, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır. 

Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılında bizlere düşen en önemli görev, büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içerisinde ilelebet korumak, gözetmek, yaşatmak, aziz hatırasına sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çok çalışmaktır. 

Büyük Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlet olarak Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın azim ve kararlılığı içerisinde, önemli kalkınma hamleleriyle çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamı, üstün liderlik vasfı, düşünceleri, engin öngörüsü, barışçıl tutumu ve tarihe mal olmuş başarılarıyla milletimizin ve tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, yakın silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.  

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI

Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yıl dönümünde bir kez daha şükranla anmaktayız.

Unutmayalım ki; 10 Kasım Milletimiz için sadece Büyük Atatürk’ü anma günü değil, aynı zamanda, Devletimize, Vatanımıza, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, Bölünmez Bütünlüğümüze ve Milli İradeye sahip çıkma günüdür. Türk Milleti var oldukça Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaya ve yaşatmaya devam edecektir.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. 

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk’ü anlamak, onun fikirlerini çok iyi bilerek tatbik etmekten geçer. Bu anlamlı gün, onun düşüncelerinin, ileri görüşlülüğünün daha iyi anlaşılması, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılması bakımından önemlidir.

Atatürk’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve “Benim en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyetinin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyor, saygılar sunuyorum.

GMİS YÖNETİM KURULU :

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
GMİS Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Başkan Hakan Yeşil, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlatılan Kurtuluş Savaşı ve kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir değişim ve gelişim yaşadığına dikkat çekerek şöyle dedi:
“Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84’üncü yılında büyük bir özlemle anıyor. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı. Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı. Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter.
Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.”


BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAKKI ÖZÖLÇER

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

10 Kasım 1938’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bedenen aramızdan ayrıldığını, ancak Yüce Türk Milletine bağımsızlığı hediye eden ve tarihin akışına yön veren bu büyük devlet adamının hem kalbimizde hem de bıraktığı mirasta sonsuza kadar yaşayacağını dile getiren Rektör Özölçer sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce Türk Milletinin kahramanı ve İstiklal Savaşımızın başkumandanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Dehasıyla tüm dünyayı kendisine hayran bırakan, cesaretiyle adından söz ettiren ve ilkeleriyle tüm dünyaya ilham kaynağı bu büyük lideri ilelebet yaşatmak, bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve onun gösterdiği yolda ilerleyerek sağlanabilir. Aziz milletimizin, başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesini unutmadan, onun bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak ve bu mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, canını gözünü bile kırpmadan bu vatan uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyorum.”


AK PARTİ KDZ.EREĞLİ İLÇE BAŞKANI AV. SAFFET BOZKURT

10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil; tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk; aynı zamanda yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.


ELİF LİONS KULUBÜ BAŞKANI İRFAN DEMİRCAN

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 senesinde aramızdan ayrıldı.

Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kadınların 1934 senesinde seçme ve seçilme hakkı, birçok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’de sağlandı.

Mustafa Kemal Atatürk, kadınlar ile ilgili aşağıdaki söylediği sözlerle sevgi, saygı ve minnet duyguları ile ölümünün 84.üncü yılında anıyoruz.

“Dünyada hiç bir milletin kadını, ‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez!

“Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.”


Paylaşın:
326 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ