logo

ULUS, EKO-TURİZM’İ KEŞFETTİ; HİBE DESTEĞİ HAK ETTİ!

BAKKA, Bartın’ın Ulus ilçesi Belediyesi tarafından başvurusu yapılan Eko-Turizm(Ekolojik Turizm) Projesini destekleniyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) Bartın’ın Ulus ilçesi Belediyesi tarafından başvurusu yapılan “Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı” adlı projeyi destekleyecek.

BAKKA’dan yapılan açıklamaya göre ; 2020 yılı Bartın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali destek Programı kapsamında Ulus Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu proje “Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı” adlı proje için BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Fuat Gürel ile Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun arasında destek sözleşmesi imzalandı.

DOĞA TURİZMLE BULUŞACAK

Açıklamada, Ulus Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu proje ile doğa sporlarına ve eko-turizme ilgi duyan turistleri buluşturacağı kaydedilerek , 3.000 m² doğa sporları macera alanı, at ile doğa yürüyüşlerini sağlayabilmek için 1.500 m² at çiftliği alanı ve alanda bulunan Ulus Doğa Park Oteli’nde konaklayan ve alanı ziyaret eden misafirlere yönelik 3000 m2 aquaparktan oluşan bir rekreasyon alanı yapılması planlanmaktadır.” denildi.

YATIRIMIN YARISI BAKKA’DAN …

Açıklamaya göre ; Bartın ili Ulus ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve eko-turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 1.milyon 787 bin 960 TL bütçeli proje için BAKKA 799 bin 218, TL hibe desteği vermeyi taahhüt ediyor.

BAŞARILI BAŞKAN UZUN, EREĞLİ’DE OKUDU, ALAPLI’DA ÇALIŞTI

Bartın’ın Ulus İlçesinin Başarılı Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, eğitimin bir bölümünü Kdz. Ereğli’de tamamlamış ve daha sonra Alaplı Belediyesinde (Çimenoğlu ve Çaturoğlu dönemlerinde) çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapmıştı. Bartın İl Özel İdare Müdürlünde de görev yapan Başkan uzun, iki dönemdir Ulus Belediye Başkanlığı yapıyor.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
846 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ