logo

“ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. CHP’li Demirtaş, 102 yıl önce 23 Nisan’da, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımının atıldığını vurguladı.

Ünal Demirtaş, mesajında “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde çalışmalarına başlayan Birinci Meclis, önce cumhuriyeti kurmuş, sonra da önemli devrimlere imza atmıştır. 23 Nisan, Türk ulusunun esareti reddedip bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 23 Nisan 1920’de tutsaklık zincirlerini kıran Türk milleti, tarih sahnesine yeniden güçlü biçimde çıkmıştır. Türk demokrasisinin en önemli simgesi olan Meclis, bağımsızlık ruhu, özgürlük bilinci ve aydınlık bir gelecek umuduyla açılmıştır.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN UYGAR VE DEMOKRAT BİREYLER OLARAK YETİŞTİRİLMESİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR”

CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, 23 Nisan’ın, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna da dikkati çekti; “Ulusun egemenliğinin güvencesi olan Millet Meclisi’nin açılış günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Çocuklarımızın, doğru kararlar alabilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, bilimsel eğitim almış, uygar ve demokrat bireyler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir. En değerli varlığımız olan çocuklarımıza, savaşların son bulduğu, şiddetin engellendiği, gelecek kaygısı yaşanmayan, eşit eğitim, beslenme ve sağlık olanakları tanınan bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ PARLAMENTO VE GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI”

Ünal Demirtaş, önümüzdeki seçimlerin Türkiye için umut olduğuna işaret ederek; “Bugün ülkemizde, halkın iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işlevsizleştirildiği bir dönem yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’nın “Tek kişilik hükümet olarak” tanımladığı bu ucube sistem, milletin meclisinin yetkilerini sınırlayan, halk iradesine ipotek koyan, millet egemenliğinin zedelendiği, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin ortadan kaldırıldığı, yasama yürütme ve yargıyı tahakküm altında tutmak isteyen bir sistemdir. Tek adam rejimi ülkemizde temel hak ve özgürlüklerden sosyal hayata, ekonomiden eğitime kadar her alanda üst üste krizler yaratmaktadır. Ülkemizin geldiği nokta itibarıyla artık milletimiz, bu ucube sistemin ne kadar yanlış olduğunu ve ülkemize ne kadar büyük zarar verdiğini anladığından, tek adam rejimine karşı güçlü parlamento, güçlü demokrasi talebi her geçen gün daha yüksek sesle dile getirmektedir.” dedi.

CHP’li Demirtaş mesajında şu sözlere yer verdi:

“Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, hukukun gereklerinin yerine getirildiği, ekonomik açıdan zorlukları aşmış, kendi kendine yetebilen, çocuklarımızın umutlarının kırılmadığı, gençlerin sadece Batı ülkelerine yerleşme hayali kurmadığı, evlatlarımızın yeteneklerinin değerlendirildiği, istihdam sorununun yaşanmadığı, çağdaş, müreffeh ve mutlu bir Türkiye’ye kavuşmamıza da çok az kaldı.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta çocuklarımız olmak üzere bütün ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Yüce Meclisimizin açılmasına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyorum.”

Paylaşın:
388 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ