logo

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJLARI…

Tüm Yurtta COCİD 19 salgını nedeni ile sade törenlerle kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, protokol üyeleri tarafından yazılı mesajlarla kutlanıyor.

Yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

“23 Nisan 1920, Türk ulusunun esareti redderek, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 23 Nisan 1920’de tutsaklık zincirlerini kıran Türk Ulusu, tarih sahnesine yeniden güçlü biçimde çıkmıştır. Büyük Önder Atatürk ve yol arkadaşları, 23 Nisan’da Türk demokrasisinin en önemli simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bağımsızlık ruhu, özgürlük bilinci ve parlak bir gelecek umuduyla açmıştır.  Büyük Önder’in, ““Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir” sözleri, bağımsızlık ve millet iradesine verdiği önemi açıkça ortaya koymaktadır. Tam da bu nedenle, Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiş ve yeni nesillere ulusal egemenliğe sahip çıkma, bağımsızlığı ilelebet koruma ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma sorumluluğunu vermiştir.

Bugün ülkemizde, bundan 101 yıl önce millet iradesine duyulan saygı ve önemden eser yoktur. Günümüzde, tek adam rejimi ile milli egemenlik ihlal edilmekte, bir kişinin iradesi, 83 milyonun iradesinden üstün görülmektedir. Türkiye’nin bu şekilde yönetilemeyeceği ortadadır. Nitekim tek adam rejiminin ağır faturasını 3 yıldır tüm milletimiz ödemektedir. Bizler Atatürk’ün gösterdiği hedefler, yaşama geçirdiği devrimler doğrultusunda, temel hak ve özgürlüklerimizi korumak, 83 milyonun iradesine ve laik, sosyal, hukuk devletine sahip çıkmak için çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisini yetkisiz ve etkisiz bir konuma getirmek için uğraşanlara karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir” sözünü aklımızdan çıkarmadan mücadele ediyoruz. Milletin seçtiği vekilleri fezlekelerle susturmaya çalışacaklarını, anlamsız gündem oluşturma çabalarıyla bu konuları kapatacaklarını düşünenler, ne Atatürk ilkelerini ne demokrasiyi ne de ulusal egemenlik kavramını anlamıştır. Kendini bilmez ve hukuk tanımaz AKP bürokratlarının yasaklamak istediği Nutuk’ta, Büyük Önder Atatürk milli egemenliğin olmaması durumunda hürriyet, eşitlik ve adaletin de olmayacağını vurgulamıştır. Bu kapsamda, özgürlük alanlarını genişletmek, eşitliği, adaleti sağlayacak koşulları oluşturmak, Meclisin asli görevidir. Atatürk, Nutuk’ta, TBMM’yi “en yüce makam” diye nitelemiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üzerinde herhangi bir gücün olmadığını ifade etmiştir.  Bir asrı aşan Meclis geleneği, her geçen gün değeri daha fazla anlaşılan Atatürk ilkeleri bize yol göstermektedir. Bağımsızlığından ödün vermeyen Türk ulusu ve gözleri pırıl pırıl parlayan çocuklarımız da bizim en büyük güvencemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılını coşku ile kutlar, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal kurtuluş mücadelesine katılan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anarım”


ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Milli birlik ve beraberlik ruhu ile güçlenen, milli iradenin hayat bulduğu, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümü ile Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili çocuklarımıza armağan ettiği “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı sevinç ve gururla hep birlikte kutluyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin umutsuzluğun, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir süreçte açılması, milletçe azim ve kararlılıkla yürütülen milli mücadelenin başarıya ulaşmasında, zaferle taçlandırılmasında önemli bir dönüm noktası olmuştur.

23 Nisan 1920’de toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı tarihin akışını değiştiren kararlarla, aziz milletimizce, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin korunması yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, milletimize moral ve güç kaynağı olmuştur. 

İşte o nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde asil milletimizce başlatılan kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstlendiği rol çok önemlidir.

Milletimizin azim, inanç ve kararlılıkla yürüttüğü ve zaferle çıkılan istiklal ve istikbal mücadelesi sonucunda bağımsız ve özgür yaşama irademiz ve egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin olduğu tüm dünyaya ilan edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir ülke olarak dünyadaki saygın yerini almıştır.

Atatürk büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini, geleceğimizin teminatı ve en değerli varlığımız gördüğü çocuklarımıza emanet etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek, onlara verdiği değeri, duyduğu güveni ve sevgiyi göstermiştir.

Sevgili çocuklarımızın da; kendilerine emanet edilen cumhuriyetimizi, özgürlük ve bağımsızlığımızı ilelebet koruyup kollayacaklarına, milli ve manevi değerlere bağlı, insan haklarına saygılı, çok okuyan, araştıran, sorgulayan, özgüveni

yüksek, bilim ve teknolojiyi takip eden donanımlı bireyler olarak ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye yolunda yarınlara güvenle taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇUFALI

Aziz milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda kendi azmiyle başlatmış olduğu var olma mücadelesinin en önemli adımı, demokrasimizin, Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 101. yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt sevgisine ve çalışkanlığına olan güçlü inancıyla TBMM’nin açıldığı bu günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi dolayısıyla dünya barışına da katkısı yadsınamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Milli Mücadelenin kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.


KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihi bir gün olması sebebiyle, İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bizler de  bu anlamlı günün 101. Yılını coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

Sevgili Çocuklar; Sizler, ilmin ve fennin ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaksınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. 

Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye’miz gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” kutluyorum.


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz.

Yurdumuzun işgal edildiği, ordularımızın dağıtıldığı ve milletimizin sömürülmek istendiği bir dönemde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan tam 101 sene önce 23 Nisan 1920 tarihinde Millet Meclisimiz açılarak İstiklal Harbi tek elden yürütülmüş ve işgal altındaki topraklarımız yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, mutabakatımızın ve egemenliğimizin en somut tecellisidir.

Sevgili çocuklar; ne mutlu sizlere ki milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler; bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi, egemenliğimizin teminatı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahiplerisiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”


CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EYLEM ERTUĞRUL

Bugün TBMM’nin açılışının 101. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Milletinin azim ve kararı ile bağımsızlığa, millet egemenliğine giden yolda en önemli adımlardan biri atılmış ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bugün, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür. Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşının devam ettiği bir süreçte, tüm imkânsızlıklara rağmen milli iradenin vücut bulduğu mekân olarak kurduğu meclis ile tüm dünyaya bağımsızlığa ve demokrasiye olan inancını göstermiştir. Ancak üzülerek ifade etmek isterim ki, bizim de şahit olduğumuz süreç içerisinde gerçekleşen sistem değişikliği ile Millet Meclisi işlevini yitirmiş ve sembolik bir hal almıştır. Çok yakın gelecekte Meclisimizin eski gücüne ve işlevine kavuşması en önemli dileğimizdir.
Çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak gören Ulu Önder, Bu önemli günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gelecek nesillere karşı olan sevgi ve güveninin bir göstergesidir. Bu bayram, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği geçmiş kahramanlarımızı ve bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümünü, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.
CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul


GMİS GENEL BAŞKANI HAKAN YEŞİL

“Ulusal Egemenliğimizin 101. yılındayız. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla ulusumuz tüm dünyaya egemenliğini ve bağımsızlığını ilan etmiştir. TBMM’nin açılışı ve Cumhuriyetimizin ilanıyla Anadolu insanı demokratik bir ortamda hak ve özgürlüklerini kullanmanın ayrıcalığına kavuşmuş, devletin gerçek sahibi olmuştur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle devletin yönetiminin millete ait olduğunu vurgulamıştır. Ulusumuzun verdiği bağımsızlık ve egemenlik savaşının ardından ülkemizin kalkınması için yeni bir mücadele başlatılmıştır. Nitekim Atatürk ve arkadaşları, özkaynağımız madenlere sahip çıkmışlardır. Biz madenciler, kuşaklar boyu aktarılan üretim kültürüyle çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak üzere ülkemiz için ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”


İYİ PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI YAVUZ ERKMEN

Cumhuriyetimizi ilan ettiğimiz 29 Ekime giden yolda önemli taşlardan biri olan bağımsızlığımızın ifadesi Türk Milletinin Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılında bunun gururunu milletçe yaşarken, bu gururu bize yaşatan başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşımızın kahramanları aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Böyle önemli bir günü çocuklarımıza bayram olarak armağan eden büyük önder, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olacağını ve ülkeyi yöneteceğini söyleyerek çocuklarımızın eğitimine önem verilmesini, sevgi içerisinde yetiştirilmesini istemiştir.
Bugün çocuklarımız için bayram olduğu kadar milletimizin sesi olarak meclisimizin önemini daha da kıymetli hale getiren bir gündür. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bir kez daha kuvvetler ayrımına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sistemini savunup tek kişinin değil milletin kararının öne çıkmasını istiyoruz. Geleceğimizin ümidi çocuklarımızın fikri hür, vicdanı hür olarak yetişip Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacaklarına olan inancımız tamdır. Bunu da sağlayacak sistem güçlendirilmiş parlamenter sistemdir.
Başta çocuklarımızın olmak üzere tüm milletimizin bu büyük bayramı kutlu olsun. Evlere kapanmadan yine birlikte bu mutluluğu birlikte yaşayacağımız günler dileğiyle İYİ Parti Zonguldak ailesi olarak “BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN” diyor, Ne Mutlu Türküm Diyene diye haykırıyoruz.


Paylaşın:
460 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ