logo

ULUSLARARASI KONFERANSIN KONUŞMACILARI; LİSELİLER

  • Kdz. Ereğli’de lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen EFLMUN konferans sürecinde delegeler, sorumlu oldukları ülke ile ilgili kişisel ve milli düşünceleri dışında uluslararası perspektifle konuşmalar yaparak tartışacaklar.

Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi tarafından organizasyonu üstlenilen “Ereğli Fen Lisesi Model United Nations (EFLMUN 23)”konferansı açılış töreni ile başladı.

2 Haziran’da Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Model Birleşmiş Milletler Konferansı açılış törenine İlçe Milli, Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

PEKDEMİR : “EN PRESTİJLİ AKADEMİK ETKİNLİK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman şehit ve gaziler adına Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Müdürü Alaattin Pekdemir, Model Birleşmiş Milletler Konferansı EFLMUN’un önemine vurgu yaptı. Pekdemir, öğrencilerin tüm okul yaşamları boyunca katılabilecekleri, üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik etkinlik olarak gösterildiğini ve il çapında ikinci kez ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “bu vesileyle ilimiz genelinde öğrencileri bir araya getirmenin heyecanını yaşıyoruz.” dedi.  

DELEGELER İNGİLİZCE TARTIŞIP OLAYLARA ULUSLARARASI PERSPEKTİFLE BAKACAKLAR

Toplam12 öğretmen, 240 öğrencinin katılım sağladığı EFLMUN’un Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslar olduğunu açıklayan Pekdemir, “Bu konferans ile öğrencilerimizin; ingilizce yazma, okuma, konuşma ve dinleme becerileri gelişecek, dünyanın farklı ülkelerinin diplomatları olarak uluslararası meselelerine farklı bir bakış açısı ile bakıp, ingilizce tartışma ve karara bağlama fırsatı yakalayacaklar ve konferans sürecinde delegeler, sorumlu oldukları ülke ile ilgili kişisel ve milli düşünceleri dışında uluslararası perspektife sahip olacaklardır.” diye konuştu.

DESTEK VEREN EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR

Pekdemir, konuşmasını konferansın gerçekleştirilmesine destek veren,  Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr.Muhammet Yaşar Yüzlü’ye, MUN danışman öğretmenleri Emine Müfettişoğlu ve Ebru Uzun’a, Okul Aile Birliği yönetimine ve idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

TEMSİL ETTİKLERİ ÜLKELER ADINA KONUŞACAKLAR

Açılış töreninin ardından Birleşmiş Milletler koordinatörleri çalışmaları başlattı, çalışanlar kısaca kendilerini tanıttı. 3 gün boyunca sürecek toplantılarda delege öğrenciler, temsil ettikleri ülkeler adına konuşmalar yaparak görüşlerini savunacaklar, konuları karara bağlayacaklar.

EFLMUN etkinliğine katan okullar ve öğrenci sayıları şöyle açıklandı:

  1. İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi:64
  2. Zonguldak TED Koleji:23
  3. Zonguldak Fen Lisesi :13
  4. Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi:7
  5. Mehmet Çelikel Lisesi:13
  6. Kozlu Anadolu Lisesi:6
  7. Kilimli Anadolu Lisesi:15
  8. Alaplı Anadolu Lisesi:9
  9. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi:7
  10. Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi:8
  11. Kdz.Alemdar Anadolu Lisesi:8
  12. Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi:20
  13. Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi:7
  14. Kdz.Ereğli İbrahim İzmirli Gülüç Anadolu Lisesi:8
  15. Kdz.Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi:25
  16. Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi:19

Paylaşın:
570 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ