logo

UYAR, KUZEY DZ. SAHA K. KUR. BAŞKANLIĞI’NA; GÜN, EREĞLİ’YE ATANDI

Kdz. Ereğli’de görevli Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, İstanbul’a Kuzey Dz. Saha Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atandı. Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ise Dz.K.K.Dent. ve Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Taner Gün atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararları 4 Ağustos 2020 tarih ve 2020/395 sayılı resmi gazetede yayımlandı. Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 74 General, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 36 Amiral, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 17 Generalin görevleri değişti. 

Atamama karaları arasında, Kdz. Ereğli’de yaklaşık 1 yıldır görevli olan Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar’ın İstanbul’a Kuzey Dz. Saha Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atandığı kararı da yer aldı. Terfi alarak atandığı değerlendirilen Uyar, kısa sürede ilçe protokolü ve halkı ile uyum sağlamıştı.

Komutan Uyar’dan boşalan Karadeniz Bölge Komutanlığı görevine ise Ankara’da görev yeri olan Dz.K.K.Dent. ve Değerlendirme. Başkanı Tuğamiral Taner Gün atandı.

Öte yandan; daha önce Kdz. Ereğli’de Karadeniz Bölge Komutanlığı görevi de yapan Tuğamiral Aykut Manioğlu’da, Ankara’da görevli bulunduğu Dz.K.K.Mebs.K.K.’dan İzmir Foça’da görev yeri olan Batı Görev Grp. Komutanlığı’na atandı.

Paylaşın:
1456 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ