logo

UYSAL: “ZONGULDAK ‘AŞI’DA ÖNCELİKLİ BÖLGELERDEN OLMALI”

Büyük Birlik Partisi(BBP) Sağlık İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Kdz. reğli Belediye Başkanı Op. DR. Hüseyin Uysal, “COVİD-19 Süreci ve Aşı” konusunda düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak bölge halkının ağır sanayi koşulları nedeni ile kirli hava, akciğer ve diğer ağır hastalıklara maruz kaldığı gerekçesi ile Korona Virüs aşısının ulaştırılmasında öncelik tanınması gerektiğini savundu. Uysal ayrıca “pandemi’nin sönmesi için aşı şart, hepimiz olmalıyız” dedi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Sağlık İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Önceki Dönem Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr.Hüseyin Uysal, “COVD-19 süreci ve aşı” ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

8 Aralık Salı günü bir otelin nikah salonunda pandemi önlemleri dikkate alınarak ve hes kodu sorgulanarak düzenlenen toplantıya; BBP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Turabi Çelik, önceki dönem ilçe başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, bazı partililer ve az sayıda gazeteci katıldı.

Sözlerinin başında COVİD-19 Salgınında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, tedavi görenlere de şifa dileye Uysal, “Bu süreçte sadece pandemi ile değil yanlış bilgi ile de mücadele ediyoruz.” dedi.

HAYAT 1 YILDIR TÜMDEN DEĞİŞTİ

Hastalığın kısa sürede yayıldığını hatırlatan Uysal, 1 yıldır hayatın sosyokültürel ve ekonomik açılardan tümden değiştiğini ifade ederek, Korona Virüs’ün sağlık otoriteleri tarafından başlangıçta bu kadar ağır hasar verebileceğinin öngörülemediğini söyledi. AB ve ABD’nin gevşemesinin ardından Türkiye’de gevşeme olduğuna dikkat çeken Uysal, sürü bağışıklığını bile savunanlar olduğunu hatırlattı ve “sadece tıbbi değil, ağır sorunlar yumağı oluştu” diye konuştu.

ORTAK GAYRET GÖRDÜM

Uysal, konuşmasında sağlık bakanlığının süreci iyi yönettiğini ifade etti ve 3. dalganın geleceğini düşünmediğini açıklayarak,  “ortak gayret gerekli; bu süreçte kamu kurumları, yerel yönetimler, STK ve bireylerin destek olduklarını gördüm.” dedi. Konuşmasında sık sık sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarından söz eden Uysal, meslektaşlarını kutlamayı ihmal etmedi.  

“AŞININ MENŞEİ DEĞİL, GÜVENLİĞİ VE ETKİSİ ÖNEMLİ”

Konuşmasının ikinci bölümünü ‘aşı’ konusuna ayıran Uysal, “Durum ciddiyetini koruyor, dikkatlerimizi en üst düzeyde tutmalıyız, pandemi’nin sönmesi için aşı şart, hepimiz olmalıyız .” dedi. Uysal ayrıca; aşıya küçük bir grubun karşı çıktığını- bunun yersiz olduğunu, pandeminin aşı ile sonlanabileceğini, aşının menşeinden çok güvenliğine ve etkisine bakılması gerektiğini ve Türkiye Tıbbi Cihaz Kurumunun gerekli denetimleri yaptığını belirtti. Çin aşının yüzde 90 oranında hastalığı iyileştirdiğinin açıklandığını belirten Uysal, insanları yüzde 70’inin aşılanması halinde toplum bağışıklığının oluşabileceğini savundu.   

GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

Uysal konuşmasının son bölümünde ise Zonguldak’ın sanayi kenti olduğunu hatırlattı ve bu nedenle çevre ve hava kirliliği oluştuğuna, kronik ve ağır hastalıkların sayıca çokluğuna dikkat çekerek Zonguldak Milletvekillerinin bölge insanına aşı sağlanmasında öncelik tanınması için devreye girmelerini istedi.

TAVSİYELER…

Pandemi ile mücadelede, kış aylarına yönelik bazı tavsiyelerde bulunmak istediğini ifade eden uysal; su fiyatlarının indirilmesi ve kamunun esnaf kiralarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Uysal ayrıca, ihtiyaç sahiplerine destek olunmasını, ramazan/ aceze yardımlarının arttırılmasını ve kan bağışına bulunulmasını önerdi.

Sahnede, BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve mevcut Genel Başkanı Mustafa Destici’nin afişlerinin asılı olduğu toplantı soru-cevapla devam etti.  

Paylaşın:
834 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ