logo

“VAKA ARTIŞI; İŞLERİN KÖTÜYE GİTTİĞİNİN GÖSTERGESİ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Covid 19 Salgını ile ilgili “Sağlık İçin Hepimiz İçin” denetleme uygulamasına katıldı ve gazetecilere yaptığı açıklamada, vaka artışına dikkat çekere “4 ile başlayan vaka sayısı günlük 7’ye çıktı. Bu da işlerin kötüye gittiğinin göstergesi” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Covid 19 Salgını ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı uygulanan “Sağlık için Hepimiz İçin” denetlemesine katıldı. AVM girişinde Kaymakam Çorumluoğlu’nun ateşi ölçüldü.

11 Ağustos Salı günü saat 10:30’da Özdemir AVM’ mağazalarında başlatılan uygulamada mağazaları dolaşarak yetkililere salgınla mücadelede ne gibi önlemler alındığını soran/gözlemleyen Kaymakam Çorumluoğlu, bazı önlemleri yetersiz bularak yeniden değerlendirilmesini istedi.  AVM Genel Müdürü Mehmet Akalın’ın da eşlik ettiği de denetleme uygulamasına TSO Başkanı Arslan Keleş, Belediye Başkan Yardımcısı Atila Bulak ve ilgili daire müdürleri de katıldı.

“VAKA ARTIŞI SÖZ KONUSU”

AVM çıkışında gazetecilere değerlendirmede bulunan Kaymakam Çorumluoğlu uygulamalara geçen hafta çarşı merkezinde başlanıldığını ve vaka artışı konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. Çorumluoğlu,  “yanılmayı ümit ederken yanılmadığımızı gördük. 4 ile başlayan vaka sayımız günlük 7’ye çıktı. Bu da işlerin kötüye gittiğinin göstergesi. Biz devamlı olarak vatandaşlarımıza söylüyoruz. Sıcaklardan dolayı vatandaşlarımızın bunaldığını biliyorum. Ama aynı ailelerde ve köylerimizde de başlayarak bir vaka artışı söz konusu. Dün köylerimizde yine 2-3  tane vaka çıktı Biz vaziyete göre karantinaya alıp almama durumunu değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

ASKER UĞURLAMASI KALDIRILDI, TELEFONUMDAN ARAYABİLİRLER

Ağustos ayının kötü geçeceğinin öngörüldüğünü tekrarlayan Çorumluoğlu, “Kaymakamlık olarak,devlet olarak, kamu kuruluşları olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Düğün, asker uğurlamaları gibi sıkıntılı işlere girmemeleri yönünde vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bakanlığımızdan gelen yazıya göre de asker uğurlamaları kaldırıldı. Bunu vatandaşlarımız takip etsşinler ve bize bildirisinler. Biz askerlerimizin daha rahat gitmeleri için kalabalık alan oluşturmalarını izin vermeyeceğiz. Ama biz de burada her noktaya polis dikemeyiz., her köşeye jandarma ya da zabıta dikemeyiz. Eğer bir usulsüzlük oluyorsa benim telefon numaram ( 0 533 678 88 96)burada basında var zaten. Bu btelefon numarasını yazabilirler. Jandarmayı zabıtayı arasınlar. Neden çünkü bu bir vatandaşlık görevi. Eskiden vatandaşlık görevi  dediğimiz zaman vergiyi ödemek diyoruz. Ama toplumun sağlığını korumak da hepimizin vatandaşlık görevi.  Kurallara uymayan vatandaşlarımız lütfen kamu kuruluşlarının amirlerine, memurlarını arasınlar, inşallah el birliğiyle bunu atlatacağız.” İfadelerini kullandı.

“‘HASTANELERDE YER KALMADI’ SÖYLENTİSİ DOĞRU DEĞİL”

Kaymakam Çorumluoğlu, vaka artışına dikkat çektiği konuşmasında fındık işçilerini de seslendi ve “Şu an için hastanelerimizde yer kalmadı durumu söz konusu değil. Onu da kontrollü götürmeye çalışıyoruz., gayret sarf ediyoruz. Ölümlü olmayan bir hastamızı hastanede yatırıp gereksiz yer işgalini önlemiş oluyoruz. Tedbirler devam edecek. Düğünde, plajda sıkıntlarımız var. Biz hep uyardık, kendi arkadaşlarımızda gittiler denetlediler. Zaten bir aylık sezon kaldı plajla düğünlerin yoğunlaşması anlamında. Özellikle fındık toplayan işçilerimize sesleniyorum. Özellikle dışarıdan şehirden gelen insanlarla yakın durmamalı. Bulaşma söz konusu olabilir. Hala virüsün bulaşma etkisinde azalma yok. Günlük 4 vaka vardı, bayramdan sonraki günlerde akşam 7 tane vakamız oluştu. Zonguldak’ta ve diğer ilçelerde de aynı şekilde gidiyor. Ben şu anda Alaplı’ya da vekalet yapıyorum. Alaplı bizden daha iyi durumda. Ama biz vatandaşlarımıza güveniyoruz, kamu kurumundaki arkadaşlarımıza güveniyoruz. Allah’ın izniyle virüsü yeneceği. Ereğli’nin hak ettiği huzur sükunet sağlık  ve mutluluk içerisinde bu mücadeleyi netlendireceğiz.” Dedi.

TOPLAM VAKA 130’UN ÜZERİNE ÇIKTI; BÖYLE DEVAM EDERSE KARANTİNA OLABİLİR!

Çorumluoğlu soru üzerine vaka artışının son üç günde 4,4, ve 7 olarak seyrettiğini bildirdi ve “Bu 7 vakanın bir kısmı köylerde bir kısmı mahallelerde. Ama 7 vakanın bir kısmı da mahalleden geçmiş, yakınlardan ailelere bulaşmış….Eğer böyle artış devam ederse belli noktalarda karantina olabilir. Sağlık bakanımız ve devlet büyüklerimizden gelen haberleri de vatandaşlarımızın dinlemesi gerek. Yarın Ereğli ve Zonguldak’ın mağdur olmaması için bizim bu işi nihayetlendirmemiz, iyileştirmemiz gerekiyor.” dedi. Çorumluoğlu 14 Ağustos Cuma günü detaylı açıklama yapacağını kaydederek toplam vaka sayının 130’un üzerinde olduğunu açıkladı.

Kaymakam Çorumluoğlu Başkanlığındaki denetleme ekibi, kontrollerini Erdemir Caddesi  üzerindeki iş yerlerinde yapmaya devam etti. 

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
966 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ