logo

VALİ BEKTAŞ, “ŞEHİTLERİMİZİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bazı programlara katılmak üzere Kdz. Ereğli’ye geldi. Bektaş, deprem felaketi yaşayan Elazığ ve Malatya illerine ulaştırılmak üzere yola çıkacak yardım tırları için yapılan törende; İdlip saldırısında şehit düşen askerlerin derin üzüntüsünü yaşadığını söyledi ve  “Zonguldak olarak bir şehidimiz ve birisi Ereğli diğeri ise Gökçebey’den olmak üzere iki de yaralımız var. Şehidimizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bazı programlara katılmak üzere 28 Şubat Cuma günü Kdz. Ereğli’ye geldi.

Bektaş, ilk olarak Bozhane Camii’nde kısa süre önce kaybettiği annesi Asiye Bektaş için organize edilen Kuran-ı Kerim okunma programına katıldı.

Cuma namazının ardından 24 Ocak’ta deprem felaketi yaşayan Elazığ ve Malatya illerine ulaştırılmak üzere hazırlanan tırları uğurlama programına katılan Vali Bektaş, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“ŞEHİDİMİZİ BEKLİYORUZ”

İdlip saldırısında şehit düşen askerlerin derin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Bektaş, saldırıda Zonguldaklı bir askerin şehit düştüğünü, Ereğlili iki askerin ise yaralandığını açıkladı ve “hepimiz üzüntülüyüz. Bir deprem felaketi yaralarını sarmaya çalışırken dün akşam bir başka sorun ile yüzleşme durumunda kaldık. Çok sayıda şehidimiz, çok sayıda yaralımız var. Ülkemiz ve milletimizin geleciği için hayatını ortaya koyan askerlerimiz bu çabada maalesef büyük bir sorun ile karşılaşma durumunda kaydılar. Bizim de Zonguldak olarak bir şehidimiz ve birisi Ereğli diğeri ise Gökçebey’den olmak üzere iki de yaralımız var. Şehidimizi bekliyoruz. Yaralılarımızın durumlarının iyi olduğunu öğrendik” diye konuştu.

EREĞLİ, HAKKI İLE YERİNE GETİRİYOR

Geçtiğimiz günlerde Türk Metal Sendikası’na üye işçilerin bir araya gelerek topladıkları bir adet yardım tırının deprem bölgesine gönderildiğini hatırlatan Vali Bektaş, bugün de biri Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetimi, diğeri ise Ereğli Belediyesi ve diğer kurumlarca hazırlanan iki tırın daha Elazığ ve Malatya’ya gönderildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Büyük milletlerin önemli özellikleri; kederleri ve sevinçleri ortak dayanışma duyguları ile karşılamayı bilmelerinden meydana gelir. Milletimiz, bu özelliğini tarihi boyunca hep gösteregelmiştir. Neremize, hangi parçamıza bir parça isabet ederse etsin bütün millet olarak o acıyı paylaşmayı biliyoruz. Ereğli’de ise değerli vatandaşlarımız bunu hakki ile yerine getiriyorlar. Umarım Allah, daha kötüsünden saklar. Ereğli’de gerçekten güzel bir çalışma oldu. Üçüncü tırı gönderme imkanı bulduk.
Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ‘yalnız değilsiniz’ diyoruz. ‘Yaralarınızı, acınızı paylaşıyoruz. Gerekirse size güç ve katkı vermeye hazırız’ diyoruz. Bunu kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve bireysel vatandaşlarımız olarak yapıyoruz. Kimse, kendisine ulaşan teklifi geri çevirmiyor. Katkısı olanlardan başka Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Erdemirimiz, sendikalarımız, vatandaşlarımız, din görevlilerimiz ve diğer herkese teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin ve bu tip belalardan bizi saklasın.”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’nda birer konuşma yaptıkları törende dualar edildi.

Erdemir Genel Müdürlüğü’nün 500, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin ise 100 olmak üzere toplanan toplam 1160 adet yardım kolisini taşıyan tırlar, klakson çalarak alkışlarla tören alanından ayrıldılar.  

PROTOKOL İMZALANDI

Vali Bektaş daha sonra Gurbetçi hayırsever Bilyami Ayhan’ın arsa bağışçısı olduğu Gülüç Ortaokulu için protokol imza törenine katıldı.

Paylaşın:
673 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ