logo

VALİ BEKTAŞ’A BİR TEPKİ DE CHP’Lİ ERTUĞRUL’DAN!

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğrul, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın ‘Koroanavirüs salgınında sağlıkçıların kendilerini koruyamadıklarına yönelik’ sözlerine tepki göstererek ” Bu süreçte, halkımız sağlık çalışanlarını balkonlardan alkışlarken, sayın valimizin Zonguldak’taki sağlık çalışanlarını suçlayıcı talihsiz açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir.” dedi. Bektaş’a daha önce de CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve İyi Parti İlçe teşkilatı da tepki göstermişlerdi.

Ertuğrul’un yazılı açıklaması şöyle :

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de son derece sarsan Corona virüs pandemisi süresince şüphesiz ki en  yüksek özveri ile kendi sağlığını tehlikeye atarak  çalışanlar sağlık çalışanlarıdır.

Doktorundan hemşiresine, teknisyenlerden hastabakıcı ve temizlik görevlilerine kadar bir zincir haline tek yürek olarak çalışan sağlık çalışanlarından hiçbirinin bu süreçte bu işi zorlamayla yaptığını görmedim. Tüm sağlık çalışanları canını dişine takarak, son dönemde eksiklikler büyük ölçüde giderilse de , özellikle ilk dönemde yetersiz ekipmanlarla çalışmak zorunda kalmıştır.

Çoğu sağlık çalışanı ailelerinden  istemeden ayrı kalarak misafirhanelerde konaklamakta, günlerce sevdikleriyle hasret giderememektedir. Bu şartlar altında bile kimsenin ‘of’ bile dediğini görmediğimi belirtmek isterim. Verilen mücadelenin teröre karşı verilen mücadeleden bir farkı yoktur, tehlike hepimizin yanında, yakınında hatta belki de içimizdedir. Bu çabalarda halkımız tarafından takdir edilmekte ve sağlık çalışanlarına her kesimden maddi ve manevi destek yağmaktadır. Halkımız uzun zamandır bu şekilde birliktelik göstermemişti.
Bu süreçte, halkımız sağlık çalışanlarını balkonlardan alkışlarken, sayın valimizin Zonguldak taki sağlık çalışanlarını suçlayıcı talihsiz açıklamalarını kabul etmek mümkün değildir. Şunu unutmayalım ki Türkiye de 30 büyükşehirle birlikte en sıkı önlemlerin alınmaya çalışıldığı şehir Zonguldak’tır. Bu da Şehrimizdeki virüs yükünün ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesidir. Böyle tehlikeli bir durumda olan şehrimiz aydınlık günlere ancak topyekün mücadele edersek kavuşacaktır.

Bu bağlamda, bir sağlık çalışanı olarak Sayın valimizin açıklamalarını üzülerek öğrendiğimi belirtmek isterim. Bu süreçte hepimiz birbirimize, ama en çok da sağlık çalışanlarına destek olmalıyız.
Sayın valimizin açıklaması sonrasında sağlık çalışanlarından özür dilemiş olması kırgınlığımızı bir nebze de olsa hafifletmiştir.
unutmayalım ki biz bu toprakların bağrından çıkıp yine halkımız için seve seve mücadele eden insanlarız. Siz değerli halkımızın bize desteği bizim için en önemli motivasyon kaynağıdır.

Güzel sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle,sağlıcakla EDEKALINIZ…

ÖNCEKİ TEPKİLER….

Öte yandan Vali Bektaş’ın daha sonra özür de dilediği açıklamalarına, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve İyi Parti İlçe teşkilatı da tepki göstermişlerdi.

Paylaşın:
1543 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ