logo

VALİ TUTULMAZ “BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZDIR”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında, “Basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı, demokrasilerin en önde gelen kurumlarından birisidir. ” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajında “Demokrasi ve Basının önemi” vurgusu yaparak şu görüşlere yer verdi:

“Haber alma ve bunu yayma suretiyle toplumu aydınlatma, bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi özgürlüklerin en önemli ve etkili aracı olarak gördüğümüz basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı, demokrasilerin en önde gelen kurumlarından birisidir.

        Basının toplumu yönlendirebilen, kamuoyu oluşturabilen bir güç olduğu değerlendirildiğinde, demokrasilerin ve ülkelerin gelişmesinde basının ve basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

        Basında sansürün kaldırılmasından sonra Türk basını; özgür, ilkeli ve evrensel etik değerlere bağlı anlayışla görev yaparak büyük bir mesafe kat etmiş, ülkemizde demokrasinin güçlenip gelişmesi, sağlıklı bir toplumun oluşması, temel hak ve özgürlüklerin korunması, kullanılması gibi yaşamsal konularda büyük ve önemli katkıları olmuştur.

        Basınımızın her zaman olduğu gibi dünya ve ülke sorunlarına duyarlı, meslek ilkeleri ve esaslarına gönülden bağlı, kişilik hak ve değerlerini gözeten özel yaşama saygı duyan bir anlayışla hareket ederek doğru, eksiksiz, tarafsız bilgi sunma çabası içinde olacağına, bu hassasiyet, duyarlılık ve sorumlulukla görev yapacağına inancımız sonsuzdur.

        Bu anlamlı günün, basın sektörünün ve basın çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği, çalışırken karşılaşılan güçlüklerin azaltılması ve daha verimli çalışma koşularının oluşması yönündeki girişimlere vesile olmasını diliyorum.

        Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir emek, özveri ve alın teriyle önemli bir kamusal görevi yerine getiren basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor,  görevlerini yaparken her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

Paylaşın:
585 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ