logo

VALİ TUTULMAZ, EREĞLİ’DE ‘VERİMLİ BİR GÜN’ GEÇİRDİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tüm gününü ayırdığı Ereğli temasları sonrası Kandilli Beldesi’nden ayrılırken, akşam saatlerine kadar sürdürdüğü Ereğli temasları için Kaymakam Çorumluoğlu’na teşekkür ederek “verimli bir gün” geçirdiğini ifade etti.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 26 Ekim Pazartesi günü Kdz. Ereğli ilçesine gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı Kdz. Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ve Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse tarafından karşılandı.

SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ,  MUHTARLARLA TOPLANTI VE GÜLÜÇ ZİYARETİ

Bozhane limanı ve balıkçı barınaklarını beraberindeki heyetle yürüyerek gezen Tutulmaz, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse’den bilgiler aldı. Ziyaret sırasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı arasında yaşanan tartışmaya müdahale eden Vali tutulmaz, balıkçı barınaklarında kanunların uygulanmasını istedi. Vali tutulmaz buradaki incelemelerin ardından Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi. Vali Tutulmaz, Daha sonra Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek beldede devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve Gülüç Beldesi sahiline giderek burada yapılan çalışmaları inceledi.

KANDİLLİ BÖLGESİNDE 2 PROJE ALANI İNCELENDİ

Zonguldak Valisi Tutulmaz’ın Ereğli temasları, Tersaneler bölgesi ziyaretinin ardından Kandilli Beldesi’ne yapılması planlanan bisiklet ve yürüyüş yolu incelemesi ile Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesi uygulama alanında brifing alması ile devam etti. Ereğli ile kandilli arasında atıl kalan eski tren yolu güzergahında projelendirilen alanın 500 metrelik kısmında yürüyen Vali Tutulmaz ve heyet, daha sonra Aşağı Kandilli olarak anılan ‘Varagel’ alanına geçti.

‘UZUN MEHMET EĞİTİM KÖYÜ PROJESİ’ BEĞENİLDİ

Burada yapılan sunuma göre ; Kandilli Beldesi’nde130 yıl önce inşa edilen ve adına “varagel” denilen raylı sistemin yer aldığı ve eski kömür ocaklarının bulunduğu 130 dönüm ormanlık alana kurulması planlanan Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesi ile çocukların bilim, sanat, teknoloji ve spor eğitimlerini doğa içerisinde öğrenmelerinin sağlanması hedefleniyor. Proje içerisinde matematik, fen ve teknoloji, sanar merkezi, binicilik, geleneksel okçuluk, müzik evi, macera parkı, hayvanat bahçesi, konferans salonu, maden müzesi, yaşam alanı, konaklama alanı, restoran ve plaj gibi alanlar yer alacak. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, Ereğli’de birçok Eğitim ve Kültür yatırımlarına sponsorluk yapan destek İş İnsanı Akın Tatoğlu ve birçok daire müdürü proje ile ilgili sunumu izledikten sonra alanda incelemelerde bulundu. Yörede belgesel çeken Gazeteci Doğan Gönüllü ile Yöreyi iyi tanıyan Eyüp Bektaş ve Öğretmen Vahide Kalyoncu’dan tan bilgiler alan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Uzun Mehmet Eğitim Köyü projesini beğendiğini ifade etti ve proje üzerinde maliyet ve sürdürülebilirlik çalışması yapılmasını istedi.

Vali Tutulmaz, Kandilli Beldesinden ayrılırken akşam saatlerine kadar sürdürdüğü Ereğli temasları için Kaymakam Çorumluoğlu’na teşekkür ederek verimli bir gün geçirdiğini ifade etti.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
720 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ