logo

VALİ TUTULMAZ: “YENİ ÇIKACAK MEDYA YASASI ÖNEMLİ!”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ziyaretinde, yeni çıkacak sosyal medya yasasının önemli olduğunu ifade ederek, “Hep birlikte yeni çıkacak medya yasasını bekliyoruz. Umarız hem kamu için hem de gazetecilik mesleği için faydalı olur.” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Yönetimini ziyaret etti.

Haber Hayat Yayıncılık ofisinde gerçekleştirilen iade-i ziyarette konuşan Vali Tutulmaz, medyanın demokrasilerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak sıfatlandırıldığını söyledi.

“UMARIZ FAYDALI OLUR”

Valilik olarak kurdukları sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen tüm etkinliklerden ve olaylardan basını haberdar ettiklerini hatırlatan Tutulmaz, “Önümüzdeki aylarda çıkacak sosyal medya yasasının önemsiyoruz. Hep birlikte yeni çıkacak medya yasasını bekliyoruz. Umarız hem kamu için hem de gazetecilik mesleği için faydalı olur” dedi.

“AŞI MUTLAKA GEREKLİ”

Gazetecilerin pandemi sürecini sorduğu Vali Tutulmaz, Zonguldak’ta son bir ayda ölen vatandaşların yaş ortalamasının 74 ile 76 arasında olduğunu ifade etti ve “bu vatandaşlarımızın yüzde 95’inde kronik rahatsızlık bulunuyordu. Aşı bu süreçte hastalığın hafif seyretmesi açısından çok önemli. Mutlaka vatandaşlarımızın aşılarını olmaları gerekiyor. Zonguldak’ta aşılamada iyiyiz ama daha iyi de olabiliriz. İller arasında 15’inci sıradayız.”dedi.

KAMPÜS CEVABI KAYMAKAM YAPICI’DAN

ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’de, Vali Tutulmaz’ın iade ziyaretinden memnunluk duyduklarını dile getirirken, Derneğin kuruluş amaçlarını tekrarladı, yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Toplantıda yer alan Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı da, gazetecilerin sorusu üzerine ilçede kurulması planlanan Üniversite Kampüsüne ilişkin son gelişmeleri aktarırken, “1 ay içinde temelini atmaya hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU, SOHBET EDİLDİ

Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan ziyarete Vali Tutulmaz ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

11 Ekim Pazartesi günü akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette; ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Dernek Sekreteri Sabriye Aşır, yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aksakal, Denetim Kurulu Üyeleri Arzu Tekin ile Fahrettin Özaydın, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Alas hazır bulundular.

Paylaşın:
462 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ