logo

VALİ TUTULMAZ’IN EREĞLİ GÜNLÜĞÜ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve ilgili heyet, ilçede bir dizi ziyaret ve etkinlik programına katıldı.

Buna göre 31 Mayıs Çarşamba günü Kdz. Ereğli’de yapımı halen devam eden 30 Derslikli Özel Eğitim Kampüsü ile Kdz.Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Tutulmaz ve heyeti, 1 Haziran Perşembe günü Şehitlerimizin isimlerini ebediyen yaşatmak amacıyla Cemaller köyü Hoballar mevkinde yapılan “Şehitler Ormanı Orman Parkı”nda yapılan bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını inceledi, fidan dikti, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’ndan bilgi aldı.

DOĞAYI KORUMA ETKİNLİKLERİ…

Edinilen bilgiye göre; Tutulmaz, Kdz. Ereğli ilçesi Sücüllü köyü mevkiinde düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde” ve yol güzergahında yapılan ağaçlandırma çalışmalarını inceleyip, yetkililerden bilgi almasını ardından Bayat köyünde ORKÖY faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Güneş Enerjisinden Elektrik üretimi projesinin uygulamalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Ören mahallesi mevkiinde ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve canlı ağaçların gövdesine asit pasta uygulaması yapılarak üretilen “Çam Reçinesi” uygulamasını inceleyen Tutulmaz ve beraberindekiler, Balı Mahallesi Mevkiinde Bal Arısının yoğun zarar verdiği alanlarda faydalı böcek “Torymus sinensis” salımı etkinliğine de katıldı.

Vali Tutulmaz ve Kaymakam Yapıcı, Ereğli temasları kapsamına Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğini de ziyaret ederek Başkan İsmail Şentürk’ten çalışmalarına yönelik bilgi aldı.

Gümeli Tabiat Anıtı yol güzergahında turizme yönelik olarak yapılan seyir terası ve benzeri tesislerde incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz ve heyeti, Bölüklü Yayla Tabiat Anıtı Yol Güzergahı üzerinde mola vererek doğanın güzelliklerini izledi.

Paylaşın:
330 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ