logo

VALİ TUTULMAZ’IN HEDEFİ: “KAMUNUN İYİ ÇALIŞTIĞI BİR DÖNEM”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Kdz. Ereğli’de katıldığı basın toplantısında, görev dönemi ile ilgili “…kamunun baştan sona, en üsten en alta kadar iyi çalıştığı bir dönem olarak inşallah bu dönemi hatırlarız diye düşünüyorum. Çünkü benim yönetim anlayışım; kamunun ciddi bir şekilde işinin başında olması ve işine çalışması yönündedir.” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ilçeleri tanıma ziyaretleri kapsamında son ziyaret ettiği Kdz. Ereğli’de gazetecilerle bir araya geldi.

29 Haziran Pazartesi günü, saat 15.00’de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi toplantı salonunda sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak düzenlenen basın toplantısına katılan Vali Tutulmaz’a Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile İl Basın Müdürü Mehmet Alas’ta eşlik etti.

“BAŞARININ TEMELİNDE KAMUNUN İYİ ÇALIŞMASI VERDIR”

İle yeni tayin olduğunu hatırlatan ve ilçe ziyaretlerindeki amacın ili daha yakından tanımak olduğunu vurgulayan Tutulmaz, “şunu açıkça ifade etmek isterim kamunun baştan sona, en üsten en alta kadar iyi çalıştığı bir dönem olarak inşallah bu dönemi hatırlarız diye düşünüyorum. Çünkü benim yönetim anlayışım kamunun ciddi bir şekilde işinin başında olması ve işine çalışması yönündedir. Bu bundan önce çalışılmıyordu anlamına gelmesin. Önceki arkadaşlarımızın emeklerine, gayretlerine her hangi bir halel de getirmek istemem. Ancak başarının temelinde kamunun iyi çalışması gerektiğini düşünen bir yapım var. Bu yönüyle daha sık ilçelerimizi gezeceğiz, daha sık arazide olacağız ve daha sık kamuyu denetleyeceğiz. Bunun sonucunda da inşallah bölgemize daha iyi bir kamu hizmeti anlayışı getireceğiz. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını ön planda tutacağız.” diye konuştu.

SEVGİ DİLİ VURGUSU, KURALCILIĞI VE BASINLA İLİŞKİLERİ…

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan ve Zonguldak’a ilk geldiğinde ‘sevgi dilini kullanmayı’ ve ‘kurallara uymayı benimsediğini’ söylediğini hatırlatan Tutulmaz, vatandaş odaklı yönetim anlayışı içinde olacağını tekrarladı. Vali Tutulmaz, basına karşı açık ve ulaşılabilir olacağını ifade ederek, medyada mali ve idari yükümlülüklerini yerine getirmiş kişi ve kuruluşların muhatap alınacağını deklare etti.

“KAMU YÖNETİCİLERİ; SİYASİ POLEMİĞE GİRMEMELİ, KAMUSAL YATIRIM AÇIKLAMALARINDA DİKKATLİ OLMALI”

İlin Turizm ve Sanayi Potansiyeli sorusuna ise , Vali Tutulmaz “Turizm potansiyeli de var, sanayi de var, sanayiden kaynaklı turizm potansiyeli de var. Yeter ki bunları hep beraber yerine getirmeye çalışalım. Ama bunu sadece valilik yapsın derseniz, valilerin süresi o kadar uzun değil. Bunların hepsine yetmez. Herkes bunun etrafında birleşecek. Önceki valilerimizin koyduğu projeler var, devam eden projeler var, bunları hep beraber kamusu, sivil toplumu destekleyip hep beraber yapmamız gerekir.” diye cevap verdi.

Gazetecilerle telefon numarasını paylaşan Tutulmaz ayrıca, kamu dairesi yöneticilerinin siyasi polemik içinde olmamaları ve kamusal yatırımlarla ilgili açıklamalarda sürece uymaları gerektiği konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Haber yayına hazırlandığı sırada Vali Tutulmaz’ın daire müdürleriyle toplantısı devam ediyordu.

Paylaşın:
513 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ