logo

VATANDAŞ’TAN ‘İSYAN’; BAŞKENT EDAŞ’TAN ‘MAZERET’ AÇIKLAMASI!

Kdz. Ereğli’de birçok vatandaşı “isyan” noktasına getiren elektrik arızaları sürerken, Zonguldak Valiliği bölgenin elektrik enerji sağlayıcısı Başkent Edaş’la ilgili yoğun şikayetler üzerine, kurumdan gelen “mazeret” cevabını basınla paylaştı.

Kdz. Ereğli’de yoğun kar yağışı sürecinde bir çok elektrik enerjisi kesintisi mağduru gibi, Sarıkorkmaz Mahallesi Okul sokakta ikamet eden Zahide Durmuş’ta yayın kuruluşumuzu arayarak “sesimizi duyurun” çağrısında bulundu.

“KÜÇÜK ÇOCUĞUM VAR; 3 GÜNDÜR DÜZELMEZ Mİ”

Sosyal medya hesabından video da yayınlatan Durmuş, “Bugün tam 3 gün oldu 3 gündür elektrikler yok küçük çocuğum var diye kaç kere aradım her seferinde arıza kaydı açılıyor ama ne bakan var ne gelen giden apartmanın yarısında var yarısında yok 3 gündür düzelmezmi bu arıza kışın yolların kapalı olmasına bi nebze anlayabiliyoruz ama elektriklerin olmaması nedir arkadas ereğlinin merkezindeyiz köyündede değil. Enerjisa yapması gereken özveriryi sağolsunlar benim komşularım gösterdi evi uzatma çekip ısıtıyoruz öylede olmasa demek ölcez bu devirde evimizde donarak” ifadeleri ile sıkıntısını dile getirdi.

BAŞKENT EDAŞ: “ARIZALARI ZOR ŞARTLARDA GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Zonguldak Valiliği ise bölgenin elektrik enerji sağlayıcısı Başkent Edaş’la ilgili yoğun şikayetler üzerine, kurumdan gelen cevabı basınla paylaştı. Buna göre Başkent Edaş’tan yapılan açıklamada “Batı Karadeniz’de aralıksız etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışının ağaçların elektrik hatlarına devrilmesine ve kesintiler yaşanmasına sebep olduğu” ifade edildi.

Başkent Edaş Ekiplerinin Zonguldak’ta 1425 trafo bölgesi, 351 köy ve 6 beldeye enerji verilmesi için çalışmalarına aralıksız devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Zonguldak’ta yoğun fırtınayla beraber etkili olan aşırı kar yağışı ve buzlanma, enerji arzında kesintileri de beraberinde getirdi. Bölgede birçok noktada ortaya çıkan arızalar Başkent Edaş ekiplerinin yoğun çalışmaları ile tespit edilip giderilmeye çalışılıyor.” denildi. Zorlu mesai şartlarında çalışıldığının belirtildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

Kar nedeni ile ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide çalışmalarını devam ettiren Başkent Edaş, arıza sebebi ile enerjisiz kalan 113 trafoyu aktif hale getirdi. Ayrıca Müdahale ekipmanlarını ve destek ekiplerini de arttıran Başkent Edaş, 65 arazi aracı ve 194 saha personeli ile toplamda 1425 arızalı trafo üzerinde çalışmaların aralıksız sürdürüyor.

Paylaşın:
628 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ