logo

“VATANIMIZI, ŞEHİT VE GAZİLERİN MÜCADELESİNE BORÇLUYUZ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı “19 Eylül Gaziler Günü” mesajında, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı “19 Eylül Gaziler Günü” nedeni ile mesaj yayınladı.

Yapıcı, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Tarihimizin en önemli savaşlarından olan, Türk halkının maddi ve manevi bütün kaynaklarıyla cepheye koştuğu Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanı verilmiş ve 19 Eylül Gaziler Günü kabul edilmiştir.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları büyük mücadeleye borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mukaddes emaneti sonsuza dek muhafaza edeceğiz.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ‘Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Paylaşın:
416 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ