logo

VE TOPLANTI SONA ERDİ…

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in daveti, Erdemir’in organizasyonu ile düzenlenen ve Milletvekilleri ile STK Başkanlarının katıldığı toplantı, Erdemir Göztepe Restaurant’ın giriş kapsında çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

SON DAKİKA GELİŞMESİ!: Toplantının ilk bölümünün tamamlanmasının ardından, OYAK/Erdemir heyeti ile Milletvekillerinin özel görüşmeye geçtikleri öğrenildi.

İŞTE KATILIMCILARIN İLK GÖRÜŞLERİ:

Turabi Çelik/BBP İlçe Başkanı : “Toplantı yüzde yüz olumlu geçti. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, İrfan Erdem’in dillendirdiği tüm taleplere olumlu yaklaştı ve ‘Ereğli Demek Erdemir demek; Erdemir Demek Ereğli demektir. Yaşanan sıkıntıların farkındayız…’ dedi. Ben kendi adıma çok verimli ve olumlu toplantı olduğunu söyleyebilirim. “

Arslan Keleş/ TSO Başkanı: “Bu toplantı ile diyalog sürecinin başladığını söyleyebilirim. Ben güncel ve geleceğe yönelik ekonomik konularla ilgili değerlendirmede bulunarak, üyelerimiz adına sorun ve taleplerimizi ilettim. Olumlu yaklaşım gördüm. Hemen bugün çözüm bekleyemeyiz ama sıcak diyalog olumlu başlamıştır.”

İsmail Şentürk/Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı: “Güzel bir toplantı oldu. En azından taraflar basın aracılığı ile değil, yüz yüze görüşmüş oldu. Sorun ve beklentiler konuşuldu. OYAK/Erdemir yetkilileri konuşmacıları can kulağı ve samimiyetle dinlediler. En kısa zamanda sorunların çözüleceğine inanıyor ve teşekkür ediyorum.”

Dr. Evrim Balbaloğlu/ İyi Parti İlçe Başkanı : “İstişare edildi. OYAK ve Erdemir yetkilileri şirket politikalarını açıkladılar ve şehirle ve kimseyle kavgamız olamaz diyerek talepleri not ettiler. Sorunları karşılıklı seslendirme ve dinleme adına olumlu bir görüşme oldu diyebilirim. Talepler değerlendirildikten sonra tekrar toplantı yapılacak. Geleceğe yönelik ümitli olduğumu söyleyebilirim.”

İrfan Erdem / DTO Başkanı-Ereğli Platformu Sözcüsü(Hakimiyet): “bu toplantı ile beyaz bir sayfa açtık. Genel hatlarıyla deniz acentelerimizin, nakliyecilerimizin dertlerini anlattık. Çevre ve hava kirliliği konusunda daha duyarlı olmaları, yeni ölçümler konusunda taleplerimiz oldu. Kara nakliyeciliğinde ilçemizdeki ağır tonajlı araçların mağduriyetinin giderilmesini istedik. İşçi alımlarında Ereğli’ye öncelik vermelerini talep ettik. Belediyenin taleplerinin karşılanmasını istedik. Erdemir kanadı da mahkeme kararlarından bahsettiler, konuyu görüşeceklerini söylediler. Sayın Genel Müdür Erdem, masadaki tüm konuları detaylı şekilde inceleyeceklerini söylerken, ilçedeki deniz acente sayılarının artırılmasına dair talimat verdi. Genel hatlarıyla güzel bir toplantı oldu.”

KATILIM:

Toplantıya; OYAK’tan Genel Müdür Süleyman Savaş Erdem, Maden Metalurji Grup Başkanı Toker Özcan, Güvenlik Genel Müdürü Kamil Faruk Güven, Otomotiv ve Lojistik grup Başkanı Cem Aysel, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kurum hukukçuları katılırken, Zonguldak Milletvekillerinden Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’da katıldı. İl düzeyinde Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosu; İlçeden ise AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu, BBP İlçe Başkanı Turabi Çelik, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay katılım sağladı.

Öte yandan ; CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, Belediye Başkanı Posbıyık’ın davet edilmediği için katılmadığı toplantıya, Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Hikmet Tezel’de rahatsızlığı nedeni ile katılım sağlayamadı.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbyık’ın davet edilmedikleri için katılmadıkları 4,5 saatlik toplantı ile ilgili OYAK/Edemir kaynaklarından ve sözcülüğünü irfan Erdem’in üstlendiği Ereğli Platformundan yazılı açıklama bekleniyor.

Paylaşın:
2320 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ