logo

VEFA GRUBU GÜNCEL KARARLARI TİTİZLİKLE UYGULUYOR

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı başkanlığında kurulan “ Vefa Koordinasyon Grubu” güncel kararları uygulamaya başladığını duyurdu.  

İçişleri Bakanlığının emirleri doğrultusunda Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında yaşlılara destek amaçlı kurulan “ Vefa Koordinasyon Grubu” güncel kararlar alarak titizlikle uygulamaya başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili kaymakamlık tarafından yapılan açıklama şöyle :  

 Vatandaşlarımızdan 22.03.2020 günü saat 16.00’ ya kadar 17 başvuru alınmış ve gerekli koordinasyon sağlanmıştır.  Vefa Koordinasyon Grubumuz 22.03.2020 günü saat 16.00 ‘ da toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. 

  • 1- Bakanlığımızın 21.03.2020 tarih ve 5762 sayılı Genelgesi ile ikametlerinden  ayrılmalarına yasaklama/kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı arasında yer almakla birlikte yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında (kanser hastaları ve organ nakli olanlar hariç olmak üzere) hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar olmak üzere, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, vb. kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenler Kaymakamlığımıza telefon ile başvurmaları halinde durumları değerlendirilerek uygun görülenlere çıkış izni verilecektir.
  • 2-İkametgahı farklı bir yerde olanlara başvuruları halinde ikametgahına gidecek güzergah  için seyahat belgesi düzenlenecek ve talep sahiplerine kolluk birimlerimiz tarafından teslim edilecektir. 
  • 3-İhtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının  karşılanması süreci “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından yönetilecek olup, bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir.
  • 4-Bu çalışmaları yürüten tüm personelimize resmi görev belgesi ve yaka kartı verileceğinden vatandaşlarımızın gelen görevlilere bu belgeleri sormalarında fayda vardır. 
  • 5-Kolluk birimlerimizin araçları, Belediyelerin Merkezi sistemleri ve camilerimizden  “ Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım” anonslarının yazılı basın ile de yapılmasında fayda görülmektedir. 
  • 6-Bu konuda gelen yazılar ve talimatlar günlük  olarak değerlendirilecek ve kamuoyuna  bilgi verilecektir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İletişim :  Vefa Koordinasyon Grubu : 0 553 917 67 00

Paylaşın:
852 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ