logo

VEKİL AVCI SÖZ VERDİ: “HIZLA YARALARI SARACAĞIZ“

  • Zonguldak Bölgesinde meydana gelen selin ardından bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakan Yerlikaya ve heyetinin ziyareti sonrası aaçıklama yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, ” Hızla hasar tespiti yaparak, sel ve taşkından zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını saracağız.” sözünü verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Saffet Bozkurt ve beraberinde ki heyetle birlikte selden zarar gören Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesini ziyaret etti.

10 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette afetin verdiği zararlar hakkında bilgi alan Bakan Yerlikaya, en büyük tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu ifade ederek, selin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgelere hareket ettiklerini söyledi.

Afetin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ise “ İlimizde dün etkili olan, mevsim normallerinin çok üzerinde yağışların ardından yaşanan sel ve taşkınların yaralarını sarmak amacıyla, Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada çalışmalarına devam etmedir. Yaşanan afetin ardından, en büyük tesellimiz can kaybı olmamasıdır. “ dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR

Afetin esnasında kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmalara değinerek rakamlar paylaşan Vekil Avcı “ Afetin ilk anından itibaren kurumlarımıza ait 348 araç, 5 bot ve 1117 personelle olaylara müdahale etmiş, hasar ve zarar tespit çalışmaları başlamıştır. Yağışlar nedeniyle; 112 Acil Çağrı Merkezi ve AFAD Merkezine şu ana kadar 534 ihbar gelmiş, 115 konut, 419 yolda kalma, dere taşması, işyeri zararı vb. meydana gelmiştir. Arama Kurtarma ekiplerince 7 olaya gidilmiş ve 7 kişi kurtarılmıştır. Hızla hasar tespiti yaparak, sel ve taşkından zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, kontrollü olarak trafiğe açılmakta olup, Karayolları ekiplerimiz çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürmektedir. AFAD ekiplerimiz, Jandarma ve Emniyet teşkilatımız, Belediyelerimiz büyük bir özveri ile saha çalışmalarını devam ettirmektedir.” diye konuştu.

ZONGULDAK ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEYİ BİLMİŞTİR

Sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Avcı  “Zonguldak’ımız bugüne kadar hep zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir. İnşallah bu sınavında üstesinden, devletimizin desteği ile geleceğiz. Devlet tüm kurum ve kuruluşları ile aziz milletimizin yanındadır. Rabbim ülkemizi ve şehrimizi her türlü afetten esirgesin. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya bizleri yalnız bırakmadığı için şehrimiz adına teşekkür ediyorum “ diyerek açıklamasını tamamladı. 

Ziyarete Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç, , AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Karapınar Belediye Başkanı Necdet Dernek, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, il genel meclis üyeleri de eşlik etti.

Paylaşın:
264 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ