logo

VEKİLİN “KALEMLERİ DE KIRARLAR” CEVABINA; KGD’DEN SERT KINAMA!

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, “Hamdi Uçar’ı özür dilemeye davet ediyoruz” başlıklı bir açıklama ile Ak parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ı kınadı. Kınama, Uçar’ın bir toplantıda gazetecinin sorusu üzerine “kalemleri de kırarlar” cevabı üzerine yapıldı.

Zonguldak Merkezli Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın “kaleminizi kırarlar” şeklindeki sözlerinin amacını aştığını belirterek kınadı ve özür dilemeye davet etti.

  • Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu’nun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Ak Parti İl Teşkilatı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamak amacıyla bir restoranda yaptığı kahvaltılı buluşma için öncelikle teşekkür ediyoruz. Ancak toplantının başlangıç amacıyla sonucu arasında ki derin çelişki ne yazık ki tüm basın emekçilerini yaralamıştır.

CEVAP VERMEK YERİNE TEHDİT ETTİ!

Program sonunda, Ak Parti İl Başkanı Sayın Zeki Tosun, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Sayın Polat Türkmen, Sayın Hamdi Uçar, Sayın Ahmet Çolakoğlu ve Ak Parti’li belediye başkanları ve yöneticiler basın açıklamasında bulunmuştur. Basın açıklamasının ardından yöneltilen bir soru ve hakkındaki bazı iddiaların hatırlatılması üzerine milletvekili Sayın Hamdi Uçar; “Arkadaşlar bakın. Hepinizle uzun yıllar zaman zaman bir araya geldik. Aslında basın camiası ötesi bir aile olduk. Lütfen şunu söylüyorum. Siz kalemlerinizi Zonguldak’ın menfaatlerinden, yararlarından olabilecek konularla meşgul edin. Yoksa birisine iftira atmak, çok çirkince onu karalamak için çamur atmak için kalemlerinizi kullanırsanız kendinize yazık edersiniz o kalemleri de kırarlar.” diye cevap vermiştir.

Elbette gazetecilerin eleştiri hakkı kadar siyasetçilerin de eleştiri hakkı vardır ancak herhangi bir hukuki yola başvurmaksızın dile getirilen; “kalem kırma” yaklaşımı tüm meslektaşlarımıza yönelik tehdit olmakla birlikte ileride yaşanabilecek benzer olayları da olağanlaştırma adına emsal teşkil edecektir.

Şunu belirtmeliyiz ki gazetecilik, kimseye kişi hak ve özgürlüklerine hakaret, saldırı, aşağılama, manevi değerlere saygısızlık hakkı vermez. Eğer böyle bir durumla karşılaşılırsa kişi hakkını hukuki yollarda aramalıdır. Gazeteciler nasılsa, basın ve meslek ilkelerine uymak zorundaysa, bu tarz olaylara muhatap olan kişilerin evrensel hukuk değerlerine  ve söylem nezaketine sadık kalmaları gerekmektedir.

“NEYİ KAST ETTİĞİNİ AÇIKLAMALIDIR”

Sayın Uçar’ın kastı aşan ‘o kalemleri de kırarlar’ sözleri tüm gazetecileri bu anlamlı günlerinde üzmüştür. Daha önce yaşanan bazı sözlü ve fiili saldırılarda da olduğu gibi her işine gelmeyen bir gazetecinin kalemini ve kafasını kırmaya kalkarsa siyasetçilerin de kendilerini özgürce ifade edebileceği gazetecilik kalmayacaktır. Ayrıca kalem kırmakla neyi kast ettiğini kamuoyuna açıklamalıdır.

Bir kez daha diyoruz ki ekmeğini gazetecilikten kazanan, gün geçtikçe zorlaşan şartlar altında kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirmesi için görev yapan tüm meslektaşlarımız adına Sayın Uçar’ın bu sözlerini kınıyor ve bu üsluptan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Paylaşın:
920 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

VEKİLİN “KALEMLERİ DE KIRARLAR” CEVABINA; KGD’DEN SERT KINAMA!” için 1 yorum

  1. Aşım çakır : diyor ki:

    Millet vekili vekilliğini hazmedememiş hep övgü istiyor eleştiri onu neden rahatsız etti acaba.Tehdit ise yakışıksız