logo

“VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, gazeteci yazar Uğur Mumcu´nun vefatının 28´inci yıldönümü nedeniyle bir anma mesaj yayınladı.

Mesajında Uğur Mumcu’nun kalemini satmayan bir vatansever, ilkeli ve dürüst bir gazeteci olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş, şunları söyledi;

“Uğur Mumcu, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusuydu. Hayatı boyunca savunduğu değerlerden ödün vermedi. Bütün yaşamını gerçekleri araştırmaya adadı ve halkı doğru bilgilendirmek için hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmedi. Cesur ve kararlı tavrından bir an bile taviz vermeyen Uğur Mumcu, yaşamı, ilkeleri ve onurlu duruşu ile her zaman örnek alınacak bir aydın oldu. Adalet ve demokrasiye olan inancını asla yitirmedi ve tüm mücadelesini bu inancı üzerinde kurdu. Türkiye’deki araştırmacı gazeteciliğin en iyi temsilcilerinden biri olan Uğur Mumcu, savunduğu fikirlerden hiç bir zaman tereddüt etmedi, geri adım atmadı..

Yaşamını halkın aydınlanmasına adayan, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden Uğur Mumcu’nun en büyük mirası, geleceğe ışık tutacak olan eserleridir. Uğur Mumcu, mesleğine duyduğu saygı, vatanına ve milletine duyduğu sevgi ile her zaman örnek alınacak ve hatırlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; gerçeklerin üzerine cesaretle giden araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’yu,  hain bir pusuda kaybedişimizin 28´inci yılında saygı ve özlemle anıyorum”

.

Paylaşın:
577 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ