logo

YAĞIŞLI VE SOĞUK HAVA GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hafta sonundan başlayarak soğuk ve yağışlı hava ülke genelimde etkili olacak:

Ülke genelinde yağışlar son 10 yılın en kurak değerlerinde seyrederken, barajların doluluk oranı yüzde 20’ler seviyesinin altına geriledi. Sevindirici haber ise Meteoroloji Genel Müdürlüğünden geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin bugün akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Sistemin etkisi ile lodos yönlü rüzgarın da akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ocak ortasında kış kendisini hissettirecek

Lodos nedeniyle Cumartesi 15 dereceler civarında seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Pazar günü rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesiyle 10 dereceler civarına gerileyeceği tahmin ediliyor. Öte yandan, 14 Ocak ve sonrasındaki günlerde, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin büyük bir bölümünde soğuk ve yağışlı kış koşullarının yaşanmaya başlaması bekleniyor.

Boşalan barajların kuraklık yaşanmadan yağışlarla dolması bekleniyor.

Paylaşın:
708 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ