logo

“YAKIT İSTASYONLARI GECE NÖBETİ UYGULAMASINA GEÇSİN”

Zonguldak’ın Ereğli İlçesin Petrol İstasyonu işletmecisi Ali Kaya “Akaryakıt istasyonları için gece nöbeti” uygulaması önerdi.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Belen Petrol İstasyonu işletmecisi Ali Kaya, son dönemlerde akaryakıta gelen zamların sadece tüketicileri değil, işveren olarak kendilerini de zora soktuğunu ifade etti.

Gazetemize konuşan Kaya, petrol piyasası lisans yönetmeliğine tabi oldukları belirterek karlılık oranlarına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ‘nun karar verdiğini hatırlattı.

“İŞLETME VE FİNANSMAN GİDERLERİ ARTTI; KARLILIK KALMADI”

Petrol istasyonlarının artan işletme ve finansman giderleri karşısında adeta karsız çalıştıklarını ve bu nedenle iflasa sürüklendiklerini savunan Kaya, ” Bakın, bundan üç sene önce 600 bin tl ye 3 tanker mal alabilirken, bugün ancak 2.5 milyon liralık bir sermaye koymak zorundayız. Bu seferde komisyon oranları yüzde 2,5 lara çıkan ek teminat mektubu ve dbs(bir tür kredi sistemi) taleplerimiz olmaya başladı. Ayrıca 3 bin lira olan elektrik giderlerimiz 40-45 bin tl. ye çıktı. Gelen her zamda işletme sermayemizi arttırmak zorunda kaldık. ” dedi.

“GECELERİ NÖBETÇİ İSTASYON SİSTEMİ UYGULANSIN”

Kdz. Ereğli’de farklı sektörlerde yatırımları bulunan iş insanı Ali Kaya, mevcut karlılık oranları ile işin sürdürülemez duruma geleceğini söyledi ve çözüm önerisi olarak nöbet sitemini önererek, “karlılık oranları iyileştirilmediğine göre en azından bir genelge yayımlanarak akaryakıt istasyonlarının eczaneler gibi ‘nöbetçi istasyon’ usulüne göre çalışmak sureti ile nüfusa oranla adette ve belli saatlere göre karar verilerek sabah örneğin saat sekize kadar nöbetçi istasyonlar görev yapar, diğerleri kapalı olur.” diye konuştu.

“TASARRUF YAPMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Nöbetçi İstasyon uygulamasının önemli tasarruf sağlayacağına inandığını belirten Kaya, “buradan ne olur; örneğin 40-50 bin tl. elektrik faturası ödeyeceğimize 7 bin tl. öderiz., personelde de tasarrufa gideriz. Ayakta kalmak için bu tasarrufları yapmak mecburiyetinde olduğumuzu ifade etmeye çalışıyorum. Aksi taktirde bir çok istasyonun kapanacağı istihbaratını alıyoruz. Bu felaketi bire bir yaşamadan ön önlem alınması gerektiğine inanıyorum.” uyarısında bulundu.

“PUİS SORUNU İLETTİ; ANCAK…”

İş insanı Kaya, soru üzerine, petrol istasyonu bayilerinin Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS) bünyesinde Ankara’da toplantı düzenlendiğini açıkladı. Sorunun Cumhurbaşkanına iletildiğini ve akaryakıt istasyonu bayilerinin kar marjının iyileştirileceği sözünün alındığını belirten Kaya, her gün gelen zamlarla beklemeye tahammül kalmadığını sözlerine ekledi.

Paylaşın:
803 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ