logo

YAKUP YILMAZ, ÜYELERİ BİLGİLENDİRİYOR

  • Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Erdemir’le sürdürülen 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri konusunda üyeleri bilgilendiriyor.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup Yılmaz, yetkili oldukları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki (Erdemir) işçilerle bir araya geliyor.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre Yılmaz, Erdemir ile 1 Eylül 2022 itibariyle başlayan 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini sürdürdükleri Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan 3 oturumda ‘Uyuşmazlık Zaptı’ konusunda üyeleri bilgilendiriyor.
Şirket içindeki üniteleri ayrı ayrı gezerek üyelerle bir araya gelen Yılmaz’ın, süreçteki gelişmeleri anlattığı ziyaretlere ilişkin şunlar kaydedildi:
“Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Halil Faki Erdal’ın selamlarını ileterek, 8 Aralık’ta gerçekleştirilen 3.oturumda geçen maddeler ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak ’ın önderliğinde ve liderliğinde Erdemir 29. Dönem TİS Müzakerelerinin başta Erdemir emekçilerine, Teşkilatımıza ve Emek camiamıza hayırlı olmasını diliyor; ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı değerli üyelerimize teşekkür ediyoruz.”

SÜRECE NASIL GELİNDİ?

Erdemir’de çalışan sendikalı 3420 işçiyi kapsayan 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunda; 2’si ek, 9’u geçici olmak üzere toplam 89 maddeden 20 madde üzerinde anlaşmaya varılmıştı.
3 Kasım’da gerçekleştirilen ikinci oturumdaki oturumda da 44 maddede anlaşmaya varan taraflar, 3 toplantıya geldikleri bu sayıdan 22’si üzerinde daha anlaşmaya vardılar. Kalan 23 madde için ise tutulan uyuşmazlık süresinde de görüşmeler yapılabilecek.

Paylaşın:
376 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ