logo

YALÇIN, İL’DEN SESLENDİ: “YENİDEN GÜÇLÜ ZONGULDAK İÇİN…”

  • İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sertan Yalçın, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda siyasete girme gerekçelerini açıklarken “Zonguldak’ın  yani bizlerin sorunlarını çok iyi bildiğime inanıyorum. Bu sorunlara  çare olabilmek için, yeniden güçlü Zonguldak hayali ile bu yarışta bende varım dedim.” diye konuştu.

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Sertan Yalçın İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda siyasete girme gerekçelerini genel ve yerel detayları ile açıkladı.

30 Mart Perşembe günü düzenlenen toplantıya ;İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ile Ereğli İlçe Başkanı İzzet İyiol, Devrek İlçe Başkanı Bahadır Kıycı, Alaplı İlçe Başkanı Recep Gündoğdu, Gümeli Belde Başkanı Ramazan Akdeniz, Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Aslan, Sertan Yalçın’ın ailesi, dostları ile partililer katıldı. Toplantı öncesi il ve ilçe başkanları ile partililerin katıldığı kısa sohbet görüşmesinde İl Başkanı Gülay’ın gergin olduğu gözlendi.

Sertan Yalçın Aday Adaylığı tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, siyaseti iş değil, yüksek erdemli bir görev olarak gördüğünü vurguladı ve “Dünyamızda, ülkemizde ve bölgemizde neler olup bittiğini,  kurumsallaşmayı,  dertlerle dertlenmeyi,  kolektif ekip ruhunu ve çalışma hayatını bildiğime inanıyorum.” diye konuştu.

Konuşmasında milli ve manevi değerlere vurgu yapan Yalçın, milletvekili olma gerekçelerini sıralarken iktidarı da eleştirerek şöyle konuştu :

GENEL VE YEREL SORUNLARA DEĞİNEREK “YÖNETİMİN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUM” DEDİ

“Ben ülkemi refaha,  adalete ve güvene kavuşturmak için  milletvekili olmak istiyorum. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak için aday adayı oldum. Ben milletvekili adayı oldum; çünkü bile bile fay hattına konut yaptıran ve  deprem olunca çadır satan, konteyner bile bulmakta zorlanan, mezar kazan bir anlayışın değil; depremde yıkılmayacak yapılar yapan  bir yönetimin parçası olmak istiyorum. Ben üç beş maaş  alarak arpalık peşinde koşanlarla, ülke elden gidiyorken kandırıldık diyenlerle, komşusu açken tok yatanlarla, tarım ürününü üretmek yerine mercimeği nohutu ithal edenlerle, rüşvetle –şantajla tehditle ülke yöneten anlayışla, mücadele etmek için aday adayı oldum. Zonguldak’a yatırım teşvikleri almak için, Zonguldak yaratmış olduğu katmadeğer ölçüsünde, Merkezi bütçeden hakkettiği payını alabilmesi için yer altındaki kömürümüzü daha fazla ekonomimize kazandırmak için, madenlerimizde çalışan sayısını arttırmak için, Demir ve çelik sektörüne bağlı yan sanayi kuruluşlarını arttırarak bölgemizde işsiz hiç kimsenin kalmamasını sağlamak için, yeni organize sanayi bölgeleri oluşturmak Filyos projesinin biran önce hayata geçmesini sağlamak, Arifiye- Zonguldak demir yolunyun  ulusal ağa biran önce bağlanmasını sağlamak için, bölgemiz gelişim projelerini kağıt üzerinde bırakmamak için mv. Olmak istiyorum. Ben mazlumun, haklının yanında,  zalimin karşısında olmak, farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkartmak için milletvekili olmak istiyorum. Ereğli’nin, Devrek’in, Çaycuma’nın  Kilimli’nin, Alaplı’nın,  Gökçebey’in,  Çaydeğirmeni’nin, Kandilli’nin,  Gümeli’nin, Ormanlı’nın kısacası tüm Zonguldak’ın  yani bizlerin sorunlarını çok iyi bildiğime inanıyorum. Bu sorunlara  çare olabilmek için, yeniden güçlü Zonguldak hayali ile bu yarışta bende varım dedim.”

AKŞENER’İN SÖZLERİNİ REFERANS GÖSTERDİ

Konuşmasının son bölümünde gerekçelerini özetleyen Yalçın,  “Vatanımın ve vatandaşlarımın dertleri ile dertlenmek için, bu uğurda çaba göstermek, yorulmak için, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine kavuşturmak için ve nihayet Genel Başkanımız Meral Akşenerin’i  ifadesi ile ‘zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye’yi birlikte inşa etmek için’  aday adayı oldum.” diye konuştu.

Babası geçmiş dönem siyasetçilerinden Mustafa Yalçın, Annesi Dilber Yalçın ve eşi Gülberk Yalçın’ın da yanında bulunarak destek verdiği Sertan Yalçın’ın konuşması alkışlarla karşılık buldu.

USTA SİYASETÇİ HAMZEÇEBİ BAŞARILAR DİLEDİ

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, Milletvekili Aday Adayı Orhan Güçlü’ün kısa konuşması ile devam etti.

Toplantının son bölümünde ise Zonguldak’ın kıdemli siyasetçisi Turgut Hamzaçebi söz aldı. Hamzaçebi, Sertan Yalçın ile ailesini yakından tanıdığını, takdir ettiğini belirterek, İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek başarılar diledi.

Paylaşın:
610 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ