logo

YAPICI : “CUMHURİYETİMİZİ ÖZENLE MUHAFAZA EDECEĞİZ”

  • Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ mesajında, “Bizler, bir barış ve adalet medeniyetinin mirasçıları olarak Milletin bütün unsurlarını kendinde toplayan Cumhuriyetimizi özenle muhafaza edeceğiz.” görüşlerine yer verdi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında “Cumhuriyetimizi korumak, mirasına sahip çıkmak onu gelecek nesillere aktarmak için her bir ferdimiz bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.” diyen Yapıcı’nın mesajı şöyle :

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Millî Mücadele’nin Büyük Zafer’le sonuçlanmasının arından, Milletimizin aynı hedef etrafında kenetlenerek azim ve kararlılıkla yazdığı bağımsızlık destanının bir sonucu olan Türkiye Cumhuriyeti’nin  99. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yürekleri vatan, bayrak sevgisi ve hürriyet aşkıyla çarpan Milletimiz, her türlü zorluğa rağmen omuz omuza, sırt sırta topyekûn mücadele ederek kazanılan, her anı eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, mirasına sahip çıkmak onu gelecek nesillere aktarmak için her bir ferdimiz bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti, her geçen gün büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  

Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan şuurun simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bizler, bir barış ve adalet medeniyetinin mirasçıları olarak Milletin bütün unsurlarını kendinde toplayan Cumhuriyetimizi özenle muhafaza edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Paylaşın:
275 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ