logo

YAPICI: “EREĞLİ’NİN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

  • Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, “18 Haziran Ereğli’nin Kurtuluşunun 103. Yılı ” nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajında, “Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.” diyen Yapıcı, şu görüşlere yer verdi:

Yurdumuzu ele geçirmeye çalışan işgal devletlerinin stratejik noktalardan biri olarak gördüğü Karadeniz Ereğli, 8 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Bu işgale halkıyla beraber omuz omuza ve yürek yüreğe direniş gösteren ve başka bir devletin gölgesi altında yaşamaya asla tahammül etmeyeceği gerçeğini ortaya koyan Karadeniz Ereğli, işgalden sadece on gün sonra kendisini kurtaran ilk ilçe olmuş ve Türk tarihinde ayrı bir yer elde etmiştir.

Tarihte yaşanılan başarıları ile ülkemizde önemli bir yere sahip ilçemiz Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Kdz. Ereğli’nin 103. Kurtuluş Yılı Kutlu Olsun.”

TAM DA İL OLMA HAYECANI YAŞANIYORKEN…

Yapıcı’nın, “Ereğli’nin daha da gelişmesine yönelik çabalama” mesajı, il olma heyecanı yaşanan ilçede memnuniyet yarattı.

Paylaşın:
289 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ