logo

YAPICI: “EREĞLİ’NİN GELİŞİMİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

  • Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçenin 102. kurtuluş yıldönümü nedeni ile yayınladığı kutlama mesajında, ” Tarihte yaşanılan başarıları, ülkemizdeki konumu, denizi, doğası, her geçen gün gelişen demir-çelik sanayisi, Osmanlı Çileği gibi bu yöreye özgü ürünlerin desteklenmesi ile önemli bir yere sahip ilçemizin gelişimi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İlçenin 102. kurtuluş yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

Yapıcı’nın mesajı şöyle :

Yurdun dört bir yanını ele geçirmeye çalışan işgal devletlerinin stratejik noktalardan biri olarak gördüğü Karadeniz Ereğli, 8 Haziran 1920’de Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Bu işgale omuz omuza ve yürek yüreğe direniş gösteren ve başka bir devletin gölgesi altında yaşamaya asla tahammül etmeyeceği gerçeğini ortaya koyan Karadeniz Ereğli, işgalden sadece on gün sonra kendisini kurtaran İlk İlçe olmuş ve Türk Tarihinde ayrı bir yer elde etmiştir. 

 Düşman işgalinden kurtulan Karadeniz Ereğli, sadece sekiz ay sonra da Kurtuluş Savaşı’nda önemli roller üstlenmiş, 9 Şubat 1921’de Alemdar Gemisi ve onun kahraman mürettebatı ile bir başka tarihi destana daha imza atmıştır.

Tarihte yaşanılan başarıları, ülkemizdeki konumu, denizi, doğası, her geçen gün gelişen demir-çelik sanayisi, Osmanlı Çileği gibi bu yöreye özgü ürünlerin desteklenmesi ile önemli bir yere sahip ilçemizin gelişimi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın İlçemizin 102. Kurtuluş Yıldönümünü kutluyorum.

Paylaşın:
457 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ