logo

YARIM ASIRLIK PİYANOYU, EREĞLİ TED KOLEJİNE BAĞIŞLADI

Kdz. Ereğli TED Kolejine anlamlı bir bağış yapılarak, 57 yıllık piyano okul envanterine dahil edildi.

Kdz. Ereğli eşrafından (merhum) Mimar Süreyya Keskin’in eşi Regina Keskin, 57 yıllık özel piyanosunu Kdz. Ereğli TED Kolejine bağışladı.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti: Alman asıllı Mimar Regina Keskin, 1967 yılında (Merhum) Mimar Süreyya Keskin ile 1967 yılında evlenince Kdz. Ereğli’ye yerleşti. Aile, kısa sürede sosyal ve kültürel hayatın sevilen çiftlerinden haline geldi. Mesleki konularda uzmanlaşan Süreyya Keskin bir dönem belediye meclis üyeliği de yaptıktan sonra 2020 yılında hayata gözlerini yumdu.

AİLESİNİN DÜĞÜN HEDİYESİ ALMANYA’DAN GELMİŞTİ

Eşinin vefatı üzerine Datça’ya yerleşen Regina Keskin, ailesi tarafından kendisine 1967 yılında düğün hediyesi olarak gönderilen piyanoyu değerlendirmek istedi ve eşinin yeğeni Erdemir çalışanı Noyan Keskin’den destek istedi. Aile, hala tüm özellikleri ile çalışan değerli piyanoyu TED Kdz. Ereğli kolejine hediye etmeye karar verdi.

Bunun üzerine, Kdz.Ereğli TED Koleji Vakfı Yönetim kurulu üyelerinden Mesut Avcı ve Hakan Nahit Tokay’ın da katlım sağlayarak plaket ve çiçek takdim ettiği bir törenle değerli piyano okula teslim edildi. Regina Keskin, memnuniyetini ifade ederken, piyanonun müzik eğitimine katkı anlamında en iyi şekilde değerlendirildiğine inandığını belirerek teşekkür etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI; VAKIF YÖNETİMİ PLAKET TAKDİM ETTİ

9 Eylül Perşembe günü düzenlenen törenin ardından okul yönetiminden yapılan paylaşımda ise piyanonun okula bağışlanmasından duyulan memnuniyet ifade edilerek “Yaşamda, bıraktığımız ‘İZLERLE’ anılacağız. Ve sayın Regine&Süreyya Keskin öyle bir iz bıraktı ki bizlerde. Eğitim ve öğretime katkı sunabilmek, öğrencilerimizin faydalanabilmesini sağlayabilmek adına, kendisine ait 1964 yapımı olan değerli bir piyanoyu okulumuza bağışladı. Sayın Regine&Süreyya Keskin piyanonun hikayesini anlatırken çok duygulu anlar yaşandı. Kendisine bu anlamlı hediyesi için teşekkürlerimizi sunmak adına TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Yönetim kurulu üyelerimizden sayın Mesut Avcı ve sayın Hakan Nahit Tokay günün anısına hediye ve plaketlerini takdim ettiler. Ülkemize bir daha ki gelişinde kendisinin de yer alacağı, öğrencilerimiz ile birlikte mini bir konser düzenleyeceğimizi ilettik. Katkılarından ötürü sayın Regine Süreyya Keskin’e ve değerli velilerimiz sayın Gaye-Noyan Keskin çiftine de ayrıca teşekkür ederiz.” denildi.

Paylaşın:
1113 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ