logo

YASAKLARA UYMAYAN; 101 KİŞİYE CEZA, DÜĞÜNE SONLANDIRMA!

Kdz. Ereğli ‘de son 1 ayda maske yasağına uymayan 101 kişinin her biri birine 900’er tl. ceza yazıldığı, ayrıca yasak şekilde yapılan bir düğünün sonlandırılarak sorumlularına idari para cezası ve suç duyurusu uygulandığı açıklandı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçedeki Koronavirüs’le mücadelede sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Bağlık Mahallesinde yasak şekilde yapılan bir düğünün emniyet güçleri tarafından sonlandırıldığı ve tutanak düzenlenerek idari para cezası uygulandığı, ayrıca savcılığa suç duyurunda bulunduğu bilgisi de yer aldı.

Açıklamaya göre ; son bir ay içerisinde 101 kişiye maske takmaması sebebiyle her bir kişiye 900,00.-TL idari yaptırım kararı uygulandı.

MASKE DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILACAK

Salgınla mücadele yasaklarının devam ettiğinin hatırlatılarak, “Görülen lüzum üzerine; mevcut denetim ekibine ilaveten 2 grup halinde toplam 20 personelden oluşan maske denetim ekibi daha oluşturulmuş olup, 15.09.2020 tarihinden itibaren tüm ilçede maske denetiminin yapılmasına sıklıkla devam edilecektir. Maske ile ilgili kurallara uymayan vatandaşlarımıza idari yaptırım kararı uygulanacaktır. “denildi.

İZOLASYONDA ‘YURT’ ALTERNATİFİ!

Ayrıca; İzolasyon koşullarını ihlal eden yada izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan, geçici  nitelikte  yerlerde  konaklayan  kişilerin  izolasyon  süreçlerini  geçirmek/tamamlamak  üzere, Valilikçe     yurt/pansiyon     gibi      yerler      belirlenerek     bu      kişiler      buralarda      süreçlerini tamamlayacakları belirtildi.

Paylaşın:
590 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ