logo

YAŞASIN CUMHURİYET!..

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ” Bu topraklarda bin yıldır süre gelen birliğimizi korumak en büyük hedeftir. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, hep birlikte koruyacağız. ” dedi.
  • Havanın da güzel olmasının etkisi ile eline Türk bayrağı alan her yaştan vatandaşın geçit törenine katılması ve “Yaşasın Cumhuriyet” nidalarıyla coşku içinde izlemesi memnuniyetle karşılandı.

Kdz. Ereğli”de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, İnönü parkında gerçekleşen protokolün tebrikleri kabulünün ardından, sahil Bulvarında halkın, okulların, kamu ve özel kuruluşların katılımı ile devam etti. etti.

Törenlerin 3. ayağında Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, beraberinde Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’la birlikte askeri cip üstende öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

“CUMHURİYET VE VATAN HEPİMİZİNDİR”

İstiklal marşının okunmasının ardından Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın tatlı gurur ve sevincini yaşadığını ifade eden Çorumluoğlu, “Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde, bundan 96 yıl önce, bugün, ‘hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bilfiil idare etme esasına dayanır. Türkiye devletinin hükümet şekli cumhuriyettir’ ifadeleriyle ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana dünyada önemli bir yere sahip olmuş, bölgelerdeki gelişmelerde aktif rol oynamış, ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesiyle iç ve dış tehditleri iyi yakalayarak farkındalık yaratan bir konuma gelmiştir. Cumhuriyet ve vatan unutmayalım ki hepimizindir. Bu ülke, bu Cumhuriyet, nasıl hep birlikte kurulmuşsa yine hep birlikte idare edilecek ve yüceltilecektir. Ortak hedefimiz herkesin demokrasi ve hürriyet içerisinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerin evrensel standarda ulaştığı bir Türkiye’dir. Sağduyulu ve akılcı yaklaşımların çok daha güçlü bir Türkiye görmemizi mümkün kılacaktır. Bugün herkes bu güzel ülkenin eşit haklarına sahip özgür vatandaşıdır. Bunu büyük bir gurur ve onurla görmekteyiz.”dedi.

Çorumluoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Sevgili gençler, Atatürk’ün, ‘yaptıklarımızı asla kafi göremeyiz, çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz’ sözlerini ilke edinerek eğitim, bilim, teknoloji, kültür ve sanatta ilerlemek için cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var gücümüzle çalışmalıyız. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan cumhuriyetimizi erdem ve faziletinden ödün vermeden yaşatmak, layık olduğu şekilde geleceğe aktarmak milli ödevimizdir. Kıymetli Ereğlililer, bugün ülkemiz zor günlerden geçmektedir. Son günlerde ülkemiz içeride ve dışarıda ciddi sıkıntılarla karşı karşıyadır. Unutmayın ki vatanımıza karşı gerçekleştirilen saldırılarda hedef Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, vatandaşlarının milli birlik ve beraberliğidir. Bu topraklarda bin yıldır süre gelen birliğimizi korumak en büyük hedeftir. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, hep birlikte koruyacağız. Milletimiz her zaman milli değerlerini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumuş, onları kutsal saymış, gelecek nesillere aynı şekilde bırakmayı bir hedef saymış, gerektiğinde canını, malını hiç düşünmeden bu uğurda feda etmiştir. Etmeye de devam etmektedir. Suriye’de Barış Pınarı Haekatı ile göstermiş olduğu zafer ile de Mehmetçik bu bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Aynı ruhla biz de ülkemizin birliği ve beraberliği için azimle çalışacağız. Milli değerlerimizin müşterek olduğunu asla unutmayacağımızı belirterek, Mehmetçiğimizi selamlıyorum. Sevgili Karadeniz Ereğlililer, bu duygu ve düşüncelerle siz saygı değer halkımızın, sevgili gençlerimizin ve çocuklarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete göç etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, başarılı bulunan şiir ve kompozisyonların okunması, halk oyunları gösterisi ve çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti.

Son olarak Doğa Koleji Armoni Bandosu eşliğinde ilçedeki okulların, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile halkın yoğun katılımı ile tören geçişi yapılarak protokol ile bayramlaşıldı. Geçit törenine katılan askeri ve sivil araçların özellikle gençler ile çocukların ilgisini çektiği görüldü.

YOĞUN KATILIM HERKESİ MEMNUN ETTİ

Havanın da güzel olmasının etkisi ile eline Türk bayrağı alan her yaştan vatandaşın geçit törenine katılması ve “Yaşasın Cumhuriyet” nidalarıyla coşku içinde izlemesi memnuniyetle karşılandı.

KUTLAMALAR DEVAM EDİYOR

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programının gündüz etkinlikleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Yelken ve Su Sporları Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Tesisinde “100. Yılda 100 Genç Yelkenle Buluşuyor” projesi kapanış töreni ile devam ederken, akşam ise saat 19.00’da fener alayı ve Atatürk Anıtı önünde sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile son bulacak.

30 Ekim Çarşamba günü ise B.E.Ü. Ereğli Eğitim Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi Besime Arzu Akıncı’ıın konuşmacı olacağı Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferans düzenlenecek.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1896 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ