logo

“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ”

  • Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, 30 ağustos Zafer Bayramı mesajında, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! En büyük zaferimiz kutlu olsun!” dedi.

Kocamanoğlu’nun mesajı şöyle :

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi ile tam üç yıl boyunca süren vatan savunmasının en kutsal cephe mücadelesinin verildiği Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 101. yıldönümünü yaşıyoruz.
İşgal devletlerinin parça parça bölüştüğü Osmanlı toprakları üzerinde, bugün 100. yaşını kutlamaya hazırlanan aziz Cumhuriyet’imizin temeli kabul edilen bu savaş, dünya tarihinin en parlak sayfalarına, bir askeri dehanın zaferi olarak kazınmış, şanlı Türk tarihine de asla sapmayacak bir yön vermiştir.
Eskişehir, Afyon, Sakarya, Maraş, Antep ve ülkenin birçok yerinde kanla sulanan topraklar, düşmanın 9 Eylül günü İzmir’de denize dökülmesiyle işgalden tamamen arındırılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının omuzlarında yükselecek Cumhuriyet’in temelleri zaman kaybedilmeden atılmıştır.
Tam bağımsızlık mücadelesinin, yok edilmek istenen nice milletlerin tarihine de ışık tuttuğu vatanımızda 30 Ağustos en büyük zaferimiz olarak kutlanmaktadır ve ilelebet, dünya var oldukça kutlanmaya da devam edecektir.
Bu büyük zaferin yıldönümünde, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı canlarıyla ve kanlarıyla bezeyen şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize rahmet diliyoruz.
Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! En büyük zaferimiz kutlu olsun!

Paylaşın:
400 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ