logo

YAVUZYILMAZ, KAFKAMETLER’İN BATIŞINI MECLİSE TAŞIDI

  • CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “19 Kasım’da Ereğli’de yaşanan fırtınada batan Kafkametler adlı Türk bandıralı geminin, 5 Ekim 2023’de Karadeniz’de mayına çarparak hasar aldığını Reuters’e dayanarak tespit ettik… Kafkametler anormal şekilde battı. 12 denizcimizi kaybettiğimiz bu olayın takipçisi olacağım.” dedi.

Sosyal Medya hesabında iddiayı paylaşan ve konu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdiğini açıklayan Milletvekili Yavuzyılmaz, paylaşımına “Denizcilik Genel Müdürlüğü ise geminin mayına çarpmadığını ancak 15-20 metre yakınında patlama olduğunu açıklamıştı. Gemi mayın hasarlı mıydı, Bakanlık fiziki kontrolleri bizzat yaptı mı? Diplomatik bir örtbas mı var? Burası karanlık! Sonuç, Kafkametler anormal şekilde battı. 12 denizcimizi kaybettiğimiz bu olayın takipçisi olacağım.” diyerek devam etti.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Yavuzyılmaz, Kafkamatler’le ilgili iddiasında teknik detaylar vererek şöyle dedi:

“Ereğli’de fırtınada batan Kafkametler adlı geminin 1,5 ay önce Karadeniz’de Romanya’nın Sulina Kanalı yakınında mayına çarptığını kaynaklarımızdan teyit ettik. Gemi mayın hasarlı olmasına rağmen battığı güne kadar yüzdürülmeye devam etmiş. 31 yaşındaki gemide oluşan muhtemel hasarlar; Balast tankı, kaynak yerleri, cayro pusula, yarıklar, oto pilot devre dışı… 12 denizcimizi kaybettiğimiz bu olayla ilgili TBMM’ye yazılı soru önergesi verdim.”

  • OLAY: 19 Kasım’da Kdz. Ereğli’de meydana gelen şiddetli fırtına ve aşırı yağışta, ilçede bir çok yerde ağır hasarlar olmuştu. Habere konu olan Türk Bayraklı Kafkametler Gemisi Askeri Liman bitişiğinde batarak 12 Gemici hayatını kaybetmiş, Kamerun Bayraklı Pallada gemisi ise sahilde karata vurarak 13 Gemici kurtarılmıştı.

CHP MİLLETVEKİLİ DENİZ YAVUZYILMAZ’IN TBMM’YE VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ:

Paylaşın:
272 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ