logo

YILIN DOKTORU SEÇİLEN PROF. DR. ARSLANOĞLU, MARTI’DA SÖYLEŞİYE KATILDI

Özel Martı Anadolu Lisesi; Düzce’de görev yapan ve yılın on doktoru arasında seçilen Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu’nu Zonguldak bölgesindeki hastalarıyla söyleşide buluşturdu.

Kdz. Ereğli’de Özel Martı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ara tatil etkinliğinde; 2013 senesinde yılın en iyi 10 doktoru arasında seçilen Düzce Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, ‘Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

18 Kasım Pazartesi günü okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Okul Müdürü Mesut Özkara’nın yanı sıra öğretmenler, veliler ve Prof. Dr. Arslanoğlu’nun Zonguldak bölgesindeki hastaları katıldı.

ÖZKARA, “EĞİTİMİN SADECE AKADEMİK KISMINDA DEĞİL, SOSYAL KISMINDA DA VARIZ”

Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Mesut Özkara; ara tatilde bulunulması ve aynı zamanda Diyabet Haftası içerisinde bulunulması dolayısıyla söyleşiyi gerçekleştirdiklerini belirtti ve “Sayın Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu hocamız Amerika’dan ayağının tozuyla geldi ve söyleşi etkinliğimize katıldı. Hocama, gerçekten bu anlamda bize böyle bir fırsat tanıdığı için teşekkür ediyorum. Umarım hepimiz için çok güzel bir toplantı olacak. Bizim için bu toplantının Martı Anadolu Lisesi’nde yapılıyor olmasının da çok büyük bir önemi var. Bizler sadece eğitimin akademik kısmında değil, aynı zamanda sosyal kısmında da varız. Bu tarz etkinlikleri sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum.”dedi.

ARSLANOĞLU, DİYABET HASTALIĞINDAKİ YENİLİKLERİ ANLATTI

Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu da daha çok interaktif şekilde sürdürdüğü konuşmasında; diyabet konusunda yaşanan son gelişmeleri anlattı ve “diyabette hedefler değişiyor. Katıldığımız kongrelerde bazı söylemlerimizi değiştirme ihtiyacı duyuyoruz. Mesela biz hastalarımıza en başta verdiğimiz kartlarımızda diyabette hedef şekerimiz 100-150 arası diyorsak açlıkta; artık 70 ile 120 arası diyoruz. Böyle bir değişikli var. Yurt dışı ve yurt içi meslektaşlarımızla yaptığımı toplantılarda birlikte bu yöne doğru gidiyoruz. Hedef şekeri toklukta da 90 ile 130 arasında diyoruz artık. Gelelim şeker düşüklüğüne; artık 60’ın altına düşmeden şeker düşüklüğü demiyoruz. Eğer belirti yoksa 50’nin altına düşmeden şeker vermeye de gerek görmüyoruz. Yani 50 ile 60 arası sadece dikkatli olması gereken bölge. Ama eğer şeker düşüklüğü belirtileri varsa o zaman 70 bile olsa; tabi aletler 10-20 puan yanılabilir, bu önemlidir deyip şeker alıyoruz. Çok yenilik sayılmaz ama insülinleri mutlaka yemeklerden önce yapmalıyız. Artık 70 ile 100 arasında yemekten 5 dakika önce yapmayı tavsiye ediyoruz. Eskiden 100’ün altındaysa yemeklerden sonra yap denirdi. Ama şimdi herkes için 70 ile 100 arasındaysa değer yemekten önce yapmaya çalışın.”ifadelerine yer verdi. 

Söyleşi sonrasında davetlilere diyabetik yemeklerden oluşan ikramlarda bulunuldu.

Paylaşın:
1426 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ