logo

“YÖREMİZDEN GÖNLÜMÜZE” TÜRKÜLERİMİZ SESLENDİRİLDİ

  • Kdz. Ereğli’nin en aktif derneklerinden olan Erdemir Musiki ve Folklor, Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin Türk Halk Müziği Korosu tarafından “Yöremizden Gönlümüze Batı Karadeniz Türküleri” temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

12 Haziran Çarşamba günü Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen Konsere Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve türkü severler katıldı.

Konser öncesi sahneye davet edilerek kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Çiloğlu, Türk Halk Müziğinin en değerli folklorik özelliklerden olduğuna dikkat çekerek, “Türküler, Anadolu’daki Türk dili kadar kendine özgü ve köklü bir yapıya sahiptir.” dedi.

“İNSANA AİT TÜM DUYGULARI İÇEREN TÜRKÜLER…”

Çiloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkülerin büyüleyici ve insanı saran kuvvetinden söz eden Ahmet Hamdi Tanpınar, “Anadolu’nun romanını yazmak isteyenler, ona mutlaka türküler yoluyla gitmelidir” demiştir. Türkler acılarını, sevinçlerini, sevgilerini türkülerle ifade etmiştir. Türküler, ömür boyu yoldaş olmuştur Türk ulusuna. Beşikte ninni, çocuklukta oyun, askere yâren, sevdalıya tercüman, düğünde neşe, tasada ortak, mezarda ağıt olmuştur. Kısacası Türküler, Türk toplumunun özelliklerini, tarihini, gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde yansıtan unsurlardandır. İnsana ait tüm duyguları içeren türküler, aynı zamanda Türk toplumunun kültürel ve sosyo-ekonomik yaşamını yansıtan değerlerdir.”

TURGAY ERDOĞAN SUNDU, HÜSEYİN YALÇIN YÖNETTİ

Sunumları Turgay Erdoğan tarafından yapılan konseri Şef Hüseyin Yalçın yönetti. 2 bölümden oluşan ve sanatçıların koro ve solo olarak sahne aldıkları konser, Ereğli yöresine ait “Geminin Hambarında” türküsü ile başlayıp, “Ereğli Güzelleri” türküsü ile alkışlar eşliğinde son buldu.

Konser sonrasında plaket/çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.

  • Erdemir Musiki ve Folklor, Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin Türk sanat Müziği Korosu sanatçıları ise bu akşam(13 Haziran Perşembe) Şef Zuhal Yükselen yönetiminde Bahar şarkılarını seslendirecek.

Paylaşın:
403 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ