logo

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN 2. AŞAMASI BAŞLIYOR

Yüz yüze eğitimin 2. aşaması, tüm ülkede 12 Ekim Pazartesi günü 2, 3, 4’üncü sınıflar ile 8’inci ve 12’nci sınıf öğrenciler için başlıyor.

Corına virüs Salgını ile mücadele kapsamında okullarından uzak kalan öğrenciler için yüz yüze eğitimin 2 aşaması 12 Ekim pazartesi günü başlıyor. Buna göre Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin ardından 2, 3, 4’üncü sınıflar ile 8’inci ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim görmeye başlayacak. Yüz yüze eğitime katılacak öğrenciler haftanın 2 günü okula gidecek ve derslerin süresi kısalacak.

Derslere okulda katılmak istemeyen öğrenciler ise uzaktan eğitime devam edebilecek.

ÖNCE SAĞLIK!

Yüz yüze eğitimin 2. aşamasının başlaması nedeni yapılan toplantının ardından açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran İl Hıfzıssıhha Kurulları iş birliğiyle alınacak kararların da önemli olduğuna dikkat çekti ve öğrencilerin sağlığının ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurguladı.  Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasında da ilk aşamada olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun rehberliğinde hijyen ve sosyal mesafe standartlarının eksiksiz bir şekilde uygulanacağını belirten Safran, hijyen ve dezenfektan ürünleriyle ilgili tedariğin  eğitim  kurumlarındaki üretim süreçleriyle koordineli olarak sağlanması talimatını verdi.

Paylaşın:
577 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ